Δευ09302024

Last updateΔευ, 30 Σεπ 2024 1pm

Και… οι Καναδοί λιμενεργάτες

0koyti

Οι λιμενεργάτες στο Μόντρεαλ, οι οποίοι είναι χωρίς σύμβαση για σχεδόν 10 μήνες, κατέθεσαν ειδοποίηση για 3ήμερη προειδοποιητική απεργία σε δύο τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων. Η τοπική συνδικαλιστική οργάνωση που εκπροσωπεί περίπου 1.150 λιμενεργάτες που εργάζονται στο λιμάνι του Μόντρεαλ υπέβαλε την 72ωρη ειδοποίησή της το πρωί της Παρασκευής, 27 Σεπτεμβρίου, λέγοντας ότι θα σταματήσει όλες τις εργασίες στους δύο τερματικούς σταθμούς που διαχειρίζεται η Termont τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου ξεκινώντας στις 7:00 π.μ. και τελειώνοντας την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στις 7:00 π.μ.. Η απεργία θα κλείσει τους τερματικούς σταθμούς Viau και Maisonneuve Termont. Το λιμάνι του Μόντρεαλ ανακοίνωσε ότι οι εργασίες αναμένεται να συνεχιστούν και στους άλλους τερματικούς σταθμούς του.
Η αναγγελία για την κινητοποίηση στο Καναδά έρχεται να εντείνει τον προβληματισμό όσον αφορά στα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η εφοδιαστική καθώς απομένουν λίγες ώρες από την έναρξη των κινητοποιήσεων στις ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχικοί υπολογισμοί για μετακίνηση φορτίων από τα αμερικανικά στα καναδικά λιμάνια αλλάζουν με τους φορτωτές να δείχνουν τις πρώτες ενδείξεις πανικού. Ήδη από τον Μάιο ορισμένοι μεταφορείς και φορτωτές άρχισαν να αναδρομολογούν φορτία φοβούμενοι ότι θα μπορούσε να υπάρξει απεργία κάποια στιγμή στο λιμάνι του Μόντρεαλ. Η αναδρομολόγηση όγκων προς το Χάλιφαξ, το άλλο μεγάλο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων της Ανατολικής Ακτής του Καναδά, θα μπορούσε να δημιουργήσει ανησυχίες, καθώς θα ήταν ένα από τα λίγα εναλλακτικά λιμάνια κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού για τους μεταφορείς που προσπαθούν να εκφορτώσουν φορτίο εάν η απεργία των λιμενεργατών των ΗΠΑ παραταθεί πέραν της εβδομάδας.
Οι Καναδοί λιμενεργάτες απαιτούν αύξηση μισθού 20% σε διάστημα τεσσάρων ετών μαζί με αλλαγές στο πρόγραμμα εργασίας, ενώ επικαλούνται επίσης ζητήματα με αλλαγές στη λίστα προσλήψεων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter