Σαβ09282024

Last updateΠαρ, 27 Σεπ 2024 8pm

Πιστοποίηση και πρωτιά για το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς

0Sarakiniko05

Το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, για άλλη μια χρονιά, βρίσκεται στην κορυφή της τριτοβάθμιας τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Από το 2017 που ξεκίνησε τη λειτουργία του, το Τμήμα κατατάσσεται σταθερά πρώτο στη χώρα, ανάμεσα στα τμήματα ανώτατων τουριστικών σπουδών στις προτιμήσεις των υποψηφίων, εδραιώνοντας τη θέση του ως καταλύτης για την ανώτατη τουριστική εκπαίδευση στην Ελλάδα και διεθνώς, συνδυάζοντας την επιστημονική έρευνα, την αριστεία στην εκπαίδευση και τη σύνδεση με την τουριστική αγορά εργασίας.

Την επιτυχία αυτή πιστοποιεί και το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης (ΣΑΠ) της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), κατά τη Συνεδρίαση 42/12-09-2024, που αποφάσισε, μετά από ενδελεχή αξιολόγηση, τη χορήγηση πιστοποίησης στο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με διάρκεια ισχύος πέντε ετών. Το Συμβούλιο έκρινε ότι το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών Τουριστικών Σπουδών του Ιδρύματός μας συμμορφώνεται πλήρως με τις αρχές του Προτύπου Ποιότητας για την Πιστοποίηση των Νέων Προγραμμάτων Προπτυχιακών Σπουδών σε λειτουργία της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές και Κατευθυντήριες Οδηγίες για τη Διασφάλιση Ποιότητας στον Ευρωπαϊκό Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG).

Αυτή η επιτυχία δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την προσήλωση και τον ενθουσιασμό των φοιτητών, των αποφοίτων, των καθηγητών και των διοικητικών στελεχών μας, που συνεχίζουν να αποτελούν τον πυρήνα της επιτυχίας μας. Είμαστε υπερήφανοι για το Τμήμα μας, που αποτελεί παράδειγμα ακαδημαϊκής, επαγγελματικής και κοινωνικής αριστείας, και διατηρεί την πρωτοπορία του στον τομέα του Τουρισμού.

Έχοντας την ιδιαιτερότητα, το τμήμα μας να είναι το μοναδικό τμήμα τουριστικών σπουδών στη χώρα, που δημιουργήθηκε από τρία ιστορικά και καταξιωμένα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα (Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών) διασφαλίζουμε τη διάπλαση επιστημόνων υψηλού επιπέδου, σε θέματα Οργάνωσης, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικών και Διεθνών ζητημάτων, έτοιμων να ανταποκριθούν με επιτυχία σε όλες τις θέσεις ευθύνης στους κλάδους του τουρισμού, αλλά και σε όλους τους φορείς και επιχειρήσεις τουριστικών ενδιαφερόντων και προορισμών.

Η αποστολή μας στο Τμήμα Τουριστικών Σπουδών συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη δέσμευση και αφοσίωση. Εδραιώνουμε τη θέση μας ως καταλύτης για την ανώτατη τουριστική εκπαίδευση στην Ελλάδα και διεθνώς, συνδυάζοντας την επιστημονική έρευνα, την αριστεία στην εκπαίδευση και τη σύνδεσή μας με την τουριστική αγορά εργασίας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φοιτητές, τους αποφοίτους, τους καθηγητές, τα διοικητικά στελέχη και την Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου μας για την προσφορά τους και τη συνεισφορά τους στην ανελλιπή επιτυχία του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών.
Με τη στήριξη όλων, συνεχίζουμε να διαμορφώνουμε το μέλλον του τουρισμού και να προάγουμε τη βιώσιμη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας και της τουριστικής κοινότητας.
Μαζί, δημιουργούμε επαγγελματίες στον τουρισμό με πνεύμα συλλογικότητας, υπευθυνότητας και καινοτομίας, για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον του τουρισμού στη χώρα μας!

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter