Σαβ09282024

Last updateΠαρ, 27 Σεπ 2024 8pm

Και άλλα δέκα…

0MSC88a

Η Mediterranean Shipping Company πρόκειται να ενισχύσει το εκτεταμένο βιβλίο παραγγελιών της με μια σημαντική συμφωνία ναυπήγησης για δέκα μεγάλου μεγέθους πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων διπλού καυσίμου υγρού φυσικού αερίου (LNG), αξίας περίπου 2,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εξέλιξη έρχεται καθώς η MSC συνεχίζει να επεκτείνει τον στόλο της εν μέσω αύξησης της ζήτησης για μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων.
Πηγές από τη ναυπηγική βιομηχανία δείχνουν ότι η MSC έχει υπογράψει επιστολή προθέσεων με την κινεζική Hengli Heavy Industry για την κατασκευή αυτών των πλοίων, καθένα από τα οποία διαθέτει χωρητικότητα 21 000 TEU.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το κόστος ανά πλοίο θα είναι περίπου 215 εκατομμύρια δολάρια, με τις παραδόσεις να αναμένεται να ξεκινήσουν το 2027.
Η πρόσφατη δραστηριότητα της MSC αντικατοπτρίζει μια ισχυρή επενδυτική στρατηγική, έχοντας ήδη προσθέσει περίπου 400.000 TEU στο στόλο της μόνο φέτος, αυξάνοντας το μερίδιό της στον στόλο που λειτουργεί σε σχεδόν 20%, το υψηλότερο στην ιστορία της.
Τα νέα πλοία θα σχεδιαστούν με προηγμένες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και αναμένεται να συμμορφώνονται με αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς.
Αυτό ευθυγραμμίζεται με τη συνεχή δέσμευση της MSC για βιωσιμότητα και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις θαλάσσιες μεταφορές.
Η εταιρεία έχει επίσης συνδεθεί με πρόσθετες παραγγελίες για πλοία διπλού καυσίμου LNG, εδραιώνοντας περαιτέρω τη θέση της ως ηγέτης σε φιλικές προς το περιβάλλον ναυτιλιακές λύσεις.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter