Σαβ09282024

Last updateΠαρ, 27 Σεπ 2024 8pm

Δήλωση του ICS

rypansi 987

Δήλωση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου μετά το κλείσιμο της 17ης συνεδρίασης της Διασυνεδριακής Ομάδας Εργασίας για τη Μείωση των Εκπομπών Αερίων του Θερμοκηπίου από τα πλοία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.

"Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) είναι ικανοποιημένο που σημειώθηκε πρόοδος την περασμένη εβδομάδα, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα. Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με τα κράτη μέλη τις επόμενες ημέρες και μήνες για να διασφαλίσουμε ότι θα συμφωνηθεί μια διαφανής, δίκαιη και λειτουργική λύση για την υλοποίηση της στρατηγικής απαλλαγής του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Θετικά, η ιδέα της καθολικής συνεισφοράς των πλοίων για τα αέρια του θερμοκηπίου ανά τόνο εκπεμπόμενου CO2e παραμένει σταθερά στο τραπέζι, με ισχυρή υποστήριξη από τη σαφή πλειοψηφία των κρατών μελών του ΙΜΟ. Υπάρχει ευρεία συμφωνία, όπως υποστηρίζεται από τη ναυτιλιακή βιομηχανία, σχετικά με την ανάγκη μείωσης του χάσματος κόστους με το συμβατικό μαζούτ πλοίων για την παροχή κινήτρων για ταχεία επιτάχυνση της χρήσης μηδενικών/σχεδόν μηδενικών καυσίμων αερίων του θερμοκηπίου, έτσι ώστε η επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών έως ή κοντά στο 2050 να παραμείνει εύλογη και εφικτή.

Παρά την ισχυρή υποστήριξη για μια καθολική συνεισφορά αερίων του θερμοκηπίου ή κάτι παρόμοιο, το ICS αναγνωρίζει τα εύλογα ερωτήματα σχετικά με αυτή τη μορφή μηχανισμού τιμολόγησης των θαλάσσιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μεταξύ ορισμένων κυβερνήσεων όπως η Κίνα και η Βραζιλία.

Όταν αυτές οι περίπλοκες διαπραγματεύσεις ξαναρχίσουν στον ΙΜΟ την επόμενη εβδομάδα, το ICS θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις κυβερνήσεις σε όλες τις πλευρές της συζήτησης για να βρει μια λειτουργική λύση που μπορεί να απολαύσει ευρείας συναίνεσης όταν εγκριθεί από τον ΙΜΟ το πακέτο νέων κανονισμών μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου για τη διεθνή ναυτιλία το επόμενο έτος".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter