Σαβ09282024

Last updateΠαρ, 27 Σεπ 2024 8pm

OPS στη Βαρκελώνη

0ops MSC

Το λιμάνι της Βαρκελώνης συνέδεσε το πρώτο εμπορικό πλοίο με το νέο σύστημα Onshore Power Supply (OPS) που χρησιμοποιεί ισχύ 100% προερχόμενη από ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.

Η πρώτη επιτυχής σύνδεση έγινε στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Hutchison Ports BEST, που έκανε το ντεμπούτο του παρέχοντας 100% ανανεώσιμη ενέργεια στο MSC Mette 24.000 TEU, κατά τη διάρκεια των τριών ημερών που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Βαρκελώνης.
Οι ανάγκες ισχύος κάθε πλοίου μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με παράγοντες όπως το μέγεθος ή ο αριθμός των εμπορευματοκιβωτίων ψυγείων που μεταφέρει και μία από τις βασικές λειτουργίες του OPS είναι ότι προσαρμόζει την ενέργεια που λαμβάνει μέσω του δικτύου μέσης τάσης σε αυτές τις ανάγκες. Στην περίπτωση αυτή, η OPS προμήθευσε το MSC Mette με συνολικά 103.200 κιλοβατώρες (kWh).
Τα πρώτα δύο χρόνια λειτουργίας του OPS, που χρηματοδοτούνται εν μέρει από το Πρόγραμμα Στήριξης Βιώσιμων και Ψηφιακών Μεταφορών στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης, Μετασχηματισμού και Ανθεκτικότητας, θα χρησιμεύσουν ως πιλοτική φάση, συλλέγοντας δεδομένα σχετικά με τη λειτουργικότητα του συστήματος και βελτιστοποιώντας την ενσωμάτωση των τροφοδοτικών πλοίων στις λιμενικές λειτουργίες. Αυτή η γνώση θα τροφοδοτήσει την περαιτέρω εφαρμογή του OPS στο πλαίσιο του σχεδίου Nexigen, το οποίο στοχεύει στην ηλεκτροδότηση των κύριων αποβάθρων στο λιμάνι της Βαρκελώνης τα επόμενα πέντε χρόνια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter