Παρ10182024

Last updateΠεμ, 17 Οκτ 2024 5pm

ΜΚΟ υπέρ του ETS στο Ηνωμένο Βασίλειο

aerioi rypoi 0

Την επίσπευση της ένταξης τoυ Ηνωμένου Βασιλείου στο ETS υποστηρίζει σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η ΜΚΟ Transport & Environment (T&E) που έχει εντοπίσει ευκαιρίες για νέα έσοδα από την επέκταση του Συστήματος Εμπορίας Εκπομπών.
Η T&E υποστήριξε την ένταξη όλων των εγχώριων και του 50% της διεθνούς ναυτιλίας του Ηνωμένου Βασιλείου στο εθνικό ETS. Ισχυρίζεται ότι τα προκύπτοντα έσοδα - άνω των 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως - θα δώσουν στην κυβέρνηση το περιθώριο να παράσχει υποστήριξη στην εκκολαπτόμενη βιομηχανία καυσίμων πλοίων μηδενικών εκπομπών του Ηνωμένου Βασιλείου.
Τον Μάρτιο του 2022, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε διαβούλευση σχετικά με την επέκταση του ETS του Ηνωμένου Βασιλείου ώστε να καλύπτει την εγχώρια ναυτιλία. Πέρυσι, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, η κυβέρνηση της Σκωτίας, η κυβέρνηση της Ουαλίας και άλλες αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσίευσαν μια κοινή απάντηση στη διαβούλευση, συνιστώντας ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία θα πρέπει να συμπεριληφθεί από το 2026 και μετά.
Η ναυτιλία του Ηνωμένου Βασιλείου θα απαιτήσει σχεδόν 3 εκατομμύρια τόνους ανανεώσιμων καυσίμων με βάση το υδρογόνο, όπως αμμωνία και μεθανόλη το 2030. Από την άλλη, η αξία της επένδυσης στην εγχώρια ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου να παράγει αυτά τα καύσιμα αναμένεται να φτάσει τα 36 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ 2025 και 2035.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter