Παρ10182024

Last updateΠεμ, 17 Οκτ 2024 5pm

ΕΚΤ: Δεύτερη συνεχόμενη μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης

0Τραπ

Στη δεύτερη συνεχόμενη μείωση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης (ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας), μετά από αυτή του Σεπτεμβρίου, προχώρησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καθώς ο πληθωρισμός και η οικονομία της Ευρωζώνης υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για την τρίτη μείωση από τον Ιούνιο. Στο 3% διαμορφώνεται πλέον το επιτόκιο καταθέσεων.

Την πεποίθησή της ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα κάνει το παν ώστε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη να επανέλθει στον στόχο του 2% επανέλαβε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που ακολούθησε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ για τη μείωση των βασικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσεις, την τρίτη διαδοχική μείωση μέσα στο έτος, η πρόεδρος Λαγκάρντ τόνισε ότι η ΕΚΤ λαμβάνει τις αποφάσεις της νομισματικής πολιτικής βάσει των δεδομένων και ότι δεν ακολουθεί κάποια προκαθορισμένη οδό. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως δήλωσε η ιδια, η ΕΚΤ θα επανεξετάσει τα δεδομένα στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ έκανε αναφορά και στην έκθεση του Μάριο Ντράγκι για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας καθώς και και της έκθεσης του Ενρίκο Λέτα για την ενδυνάμωση της ενιαίας αγοράς, εφαρμόζοντας πλήρως, με διαφάνεια και χωρίς καθυστέρηση το αναθεωρημένο πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter