Σαβ09072024

Last updateΣαβ, 07 Σεπ 2024 9pm

Οι Ιρανοί απελευθέρωσαν το φορτίο, κράτησαν το πλοίο

st nikolas

Το Ιράν απελευθέρωσε το φορτίο πετρελαίου ενός ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου που κατασχέθηκε τον Ιανουάριο. Πρόκειται για το φορτίο του δεξαμενόπλοιου πλοίο St Nikolas (κατασκευής 2017), χωρητικότητας 159.000-dwt, πλοιοκτησίας της Empire Navigation.

Το φορτίο 1 εκατ. βαρελιών ιρακινού αργού μεταφέρθηκε σε τουρκικό πλοίο για λογαριασμό της τουρκικής εταιρείας διύλισης Tupras, όπως αναφέρει το Reuters, ενώ το πλοίο St Nikolas παραμένει υπό ιρανικό έλεγχο. Η Tupras ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι το suezmax που ανήκει στην Empire Navigation είχε φορτίο πετρελαίου που είχε αγοραστεί από την ιρακινή SOMO.
Ολόκληρο το φορτίο ανακτήθηκε μέσω μεταφοράς από πλοίο σε πλοίο που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 23 και 25 Ιουλίου 2024. Το αργό πετρέλαιο βρίσκεται τώρα καθ' οδόν προς το διυλιστήριο και αναμένεται να φθάσει τον Σεπτέμβριο, πρόσθεσε η Tupras.
Το φορτίο μεταφέρθηκε στο υπό τουρκική σημαία δεξαμενόπλοιο T Semahat (κατασκευής 2017) χωρητικότητας 157.000-dwt, το οποίο ανήκει στην Ditas-Denizciik.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κοντά στο νησί Λαράκ του Ιράν, σύμφωνα με την αμερικανική ομάδα εκστρατείας United Against Nuclear Iran. Η Ditas ανήκει κατά πλειοψηφία στην Tupras.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter