Δευ09162024

Last updateΔευ, 16 Σεπ 2024 7pm

Τα «βρήκαν»…

0hamburg

Το εργατικό συνδικάτο Ver.di της Γερμανίας και η Central Association of German Seaport Companies (ZDS) ανέφεραν σήμερα ότι κατέληξαν σε προσωρινή συμφωνία για μια νέα σύμβαση μετά από μήνες διαφωνιών και «προειδοποιητικών απεργιών». Η σημερινή συμφωνία μετά τον πέμπτο γύρο συνομιλιών ήρθε καθώς το συνδικάτο είχε πραγματοποιήσει μια ακόμη απεργία που διατάραξε το λιμάνι του Αμβούργου.
Το ZDS και το Ver.di εξέδωσαν αργά σήμερα ανακοινώσεις λέγοντας ότι είχε επιτευχθεί συμφωνία για τους λιμενεργάτες. Το συνδικάτο χαρακτήρισε την τελευταία προσφορά «βιώσιμη», λέγοντας ότι οι εργοδότες είχαν βελτιώσει τους όρους. Μεταξύ των στοιχείων, αναφέρουν τη γεφύρωση του μισθολογικού χάσματος μεταξύ των διαφόρων ομάδων με ισχυρά οφέλη για τις ομάδες χαμηλότερων μισθών. Είπαν ότι εκτός από τις αυξήσεις των βασικών μισθών, η ZDS συμφώνησε σε ένα «ασφάλιστρο αποζημίωσης πληθωρισμού» για όλους τους εργαζόμενους και βελτιώσεις στο ποσοστό αμοιβής για τις αργίες και τις Κυριακές.
Ορισμένα στοιχεία των μισθολογικών αυξήσεων ισχύουν από την 1η Οκτωβρίου. Πρόσθετες αυξήσεις τίθενται σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2025. Η διάρκεια της σύμβασης είναι για 14 μήνες έως τις 31 Ιουλίου 2025.
Το Ver.di εκφράζει την ικανοποίησή του για την προσφορά και τώρα θα την υποβάλει στα μέλη. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Συλλογικών Διαπραγματεύσεων του συνδικάτου θα συνεδριάσει στις 27 Σεπτεμβρίου. Θα λάβουν τελική απόφαση σχετικά με την προτεινόμενη σύμβαση με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας από τα μέλη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter