Τετ09182024

Last updateΤετ, 18 Σεπ 2024 6pm

Την εξαγορά της ΕΤΑΝΑΠ εξετάζει η Attica Group

samaria

Το ενδιαφέρον της Attica Group για απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΕΤΑΝΑΠ εξέφρασε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου, Κυριάκος Μάγειρας που συμμετείχε το πρωί του Σαββάτου 14/9, στην γενική συνέλευση των μετόχων στην έδρα της εταιρείας στον Στύλο Αποκορώνου.

Η πρόταση όπως διευκρίνισε αφορά τιμή 10 ευρώ ανά μετοχή έχει αναπτυξιακή διάσταση και στόχο την απόκτηση τουλάχιστον του 50% + 1 μέχρι και του ανώτατου επιτρεπόμενου ποσοστού.
Σύμφωνα με το zarpanews.gr o κ. Μαγείρας κατέθεσε την πρόταση ενώ ο πρόεδρος της ΕΤΑΝΑΠ, Μανώλης Αποστολάκης απαντούσε σε ερωτήματα που είχαν τεθεί από την Attica Group, η οποία μετά την εξαγορά της ΑΝΕΚ, κατέχει ποσοστό 31,9% της εταιρείας.
Σημειώνεται ότι η ΕΤΑΝΑΠ είναι θυγατρική της Attica Group μέσω της ΑΝΕΚ και κατέχει το 31,90% των μετοχών σε κυκλοφορία της Εταιρίας.
Η ΕΤΑΝΑΠ δραστηριοποιείται στην εμφιάλωση και πώληση νερού (νερό Σαμαριά, Λευκά Όρη, κ.λ.π.), στην πώληση χυμών και αναψυκτικών, καθώς και στην παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
«Μπορούμε να διαπραγματευτούμε ένα 50% της εταιρείας, σε κάποια τιμή. Το σίγουρο είναι ότι οι μικρομέτοχοι δεν θα πουλήσουν αυτή τη στιγμή. Την πρόταση την ακούω, τη δέχομαι και αν μιλάμε για ένα ποσοστό 45% της εταιρείας (συνολικά μαζί αυτό που κατέχετε ήδη) την συζητάμε » ήταν η απάντηση του κ. Αποστολάκη με τον κ. Μάγειρα να ανταπαντά ότι «η πρόταση αφορά το σύνολο των μετοχών με ελάχιστο το 51%».
Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της Γενικής Συνέλευσης, ο εκτελεστικός πρόεδρος της Attica Group Κυριάκος Μάγειρας τόνισε: «Εμείς, αναγνωρίζοντας την αξία της εταιρείας και της Διοίκησης της εταιρείας που τόσα χρόνια αγωνίζεται να φέρει την εταιρεία στο επίπεδο αυτό, προσφέραμε μια τιμή πολύ παραπάνω από τη λογιστική αξία που καταλαβαίνουμε ότι είναι η τιμή που διαπραγματεύεται η εταιρεία, επιθυμώντας να δώσουμε διέξοδο και σε μικρομετόχους, οι οποίοι ενδεχομένως θέλουν να βάλουν τις μετοχές τους και να τις πουλήσουν σε υψηλότερη τιμή αλλά και σε μεγαλομετόχους, οι οποίοι θεωρούν ότι για το μέλλον της εταιρείας ένας μεγάλος όμιλος μπορεί να βοηθήσει περισσότερο».
Τέλος ο κ. Μάγειρας στο περιθώριο της συνέλευσης της ΕΤΑΝΑΠ αναφέρθηκε στην συγχώνευση μέσω απορρόφησης της ΑΝΕΚ με την Attica Group, και μίλσε για την δρομολόγηση καλύτερων πλοίων από τα υπάρχοντα στις γραμμές της Κρήτης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter