Σαβ09072024

Last updateΣαβ, 07 Σεπ 2024 9pm

"Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. – Ειδικός Λογαριασμός Ανάπτυξης Λιμενικών Υποδομών"

0limani patra

Επανεπένδυση εσόδων από τα λιμάνιa που έχει υπό τον έλεγχό του το ΤΑΙΠΕΔ για την βελτίωση των υποδομών τους προβλέπεται στο νέο σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση του Υπερταμείου και την απορρόφηση του ΤΑΙΠΕΔ από αυτό, ανάμεσα σε άλλες ρυθμίσεις.
Σύμφωνα με το άρθρο 36 του νομοσχεδίου, το τίμημα που εισπράττει το Ταμείο από την αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων, μεταφέρεται το αργότερο σε είκοσι ημέρες από την είσπραξη του, σε πίστωση του ειδικού λογαριασμού με την ονομασία "Ελληνικό Δημόσιο Εισπράξεις και Πληρωμές για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου χρέους", αφού αφαιρεθούν λειτουργικά έξοδα και διοικητικές δαπάνες του Ταμείου για την αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων.
"Ειδικώς, παρακρατείται και αποδίδεται σε ειδικό λογαριασμό με την ονομασία "Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. – Ειδικός Λογαριασμός Ανάπτυξης Λιμενικών Υποδομών" που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος με δικαιούχο το Ταμείο, ποσό που αντιστοιχεί στο πενήντα τοις εκατό (50%) του τιμήματος του προηγούμενου εδαφίου που εισπράττεται από συμβάσεις αξιοποίησης λιμένων και λιμενικών υποδομών".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter