Σαβ10052024

Last updateΠαρ, 04 Οκτ 2024 9pm

Reuters: Οι Χούθι απειλούν τους Έλληνες πλοιοκτήτες

0Χούθι

Για την αποστολή απειλητικών μηνυμάτων από τους Χούθι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ναυτιλιακές εταιρίες ελληνικών συμφερόντων που πλοία τους διαπλέουν την Ερυθρά κάνει λόγο δημοσίευμα του Reuters.
Το προειδοποιητικό μήνυμα ήταν το πρώτο από δώδεκα όλο και πιο απειλητικών email που στάλθηκαν σε τουλάχιστον έξι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες από τον Μάιο εν μέσω αυξανόμενης γεωπολιτικής έντασης στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με έξι πηγές του κλάδου με άμεση γνώση των email και δύο με έμμεση γνώση.
Σε επαφή με το Reuters, αξιωματούχοι των Χούθι αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ότι είχαν στείλει τα email ή να παράσχουν οποιοδήποτε πρόσθετο σχόλιο, λέγοντας ότι πρόκειται για διαβαθμισμένες στρατιωτικές πληροφορίες.
Τα ελληνόκτητα πλοία, τα οποία αντιπροσωπεύουν έναν από τους μεγαλύτερους στόλους στον κόσμο, αποτελούν σχεδόν το 30% των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν από τις δυνάμεις των Χούθι μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Lloyd's List Intelligence που δεν διευκρίνισε εάν τα πλοία αυτά είχαν δεσμούς με το Ισραήλ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter