Σαβ10052024

Last updateΠαρ, 04 Οκτ 2024 9pm

Η αγορά της μεθανόλης

0Zero Emission Maritime Buyers Alliance

Η Zero Emission Maritime Buyers Alliance (ZEMBA), μια κοινοπραξία διακεκριμένων φορτωτών εμπορευματοκιβωτίων που θέλουν να αγοράσουν υπηρεσίες θαλάσσιων εμπορευματικών μεταφορών χωρίς άνθρακα αναμένει ότι η αγορά θα έχει αρκετά boxships με δυνατότητα μεθανόλης και πράσινο καύσιμο μεθανόλης για να υποστηρίξει μια συντονισμένη αγορά ναυτιλιακών υπηρεσιών που κινούνται με ηλεκτρονικά καύσιμα το επόμενο έτος.
Η πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση της ZEMBA (που εκπονήθηκε με την LR) βασίζεται σε αίτημα για πληροφορίες που έστειλε στους παραγωγούς ηλεκτρονικών καυσίμων και στις ναυτιλιακές εταιρείες νωρίτερα αυτό το έτος. Η ZEMBA σχεδιάζει να ξεκινήσει έναν νέο διαγωνισμό για ναυτιλία με ηλεκτρονικά καύσιμα το 2025, η οποία θα αγοράσει το ισοδύναμο 3,5 δισεκατομμυρίων TEU-ναυτικών μιλίων εμπορευματικών υπηρεσιών μηδενικού άνθρακα σε διάστημα τριών ετών. Η έρευνα διαπίστωσε ότι θα υπήρχαν αρκετά καύσιμα και αρκετά πλοία ικανά για μεθανόλη για να πραγματοποιήσουν τους στόχους της ZEMBA, αν και η οργάνωση δεν ρώτησε για την τιμή.
Η πρόβλεψη για την προμήθεια καυσίμων υποδηλώνει ότι θα υπάρχουν περίπου 390.000 τόνοι ισοδύναμου βαρέος μαζούτ το 2027 και λίγο πάνω από ένα εκατομμύριο τόνοι το 2030. Αυτές οι προμήθειες θα υπόκεινται σε ανταγωνισμό από άλλες βιομηχανίες που διψούν για μεθανόλη, όπως οι κατασκευαστές πλαστικών, αλλά η ZEMBA λέει ότι σχεδόν το 80% της προβλεπόμενης διαθεσιμότητας καυσίμων προέρχεται από προμηθευτές που επικεντρώνονται στη ναυτιλία.
Οι προσφορές της ZEMBA έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν μια αγορά για καύσιμα μηδενικού άνθρακα σε κλίμακα και να οδηγήσουν σε περαιτέρω υιοθέτηση. Για να πληρούν τις προϋποθέσεις για τη διαδικασία υποβολής προσφορών της ZEMBA, οι ναυτιλιακές γραμμές πρέπει να μετακινούν τουλάχιστον 1,15 δισεκατομμύρια TEU-nm ετησίως χρησιμοποιώντας ένα καύσιμο που μειώνει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 90%. Ο διαγωνισμός απαιτεί πιστοποίηση εκπομπών και αξιολόγηση εκπομπών κύκλου ζωής καυσίμου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter