Δευ09162024

Last updateΔευ, 16 Σεπ 2024 7pm

Διασώθηκε το Meyer Werft

0meyer werft9

Διασώθηκε το ναυπηγείο κατασκευής κρουαζιερόπλοιων Meyer Werft. Η κυβέρνηση του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας ενέκρινε τη συμφωνία, ενώ ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι δεν είναι πλέον «θέμα εάν» θα προχωρήσει η διάσωση. Η κυβέρνηση του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας όπου βρίσκεται το ναυπηγείο Papenberg ενέκρινε τους όρους της συμφωνίας. Η κυβέρνηση θα αποκτήσει το 40,4% της Meyer Werft για επένδυση 200 εκατομμυρίων ευρώ και θα παράσχει εγγυήσεις δανείων για επιπλέον 1 δισεκατομμύριο ευρώ ως μέρος ενός «συνδικάτου» που θα διευθύνεται από τις εμπορικές τράπεζες. "Με τη δέσμευσή μας, δημιουργούμε τις συνθήκες για τη διατήρηση και τον μελλοντικό αναπροσανατολισμό του ναυπηγείου", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κάτω Σαξονίας Gerald Heere. "Η είσοδος δείχνει την οικονομική σημασία της εταιρείας - όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για το κράτος και την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία".
Ο Σολτς επανέλαβε την ίδια θέση κατά τη διάρκεια μιας βιντεοσκοπημένης δήλωσης που έπαιξε στην εμπορική έκθεση SMM στο Αμβούργο. Η καγκελάριος είπε ότι το θέμα δεν είναι αν θα υπάρξει διάσωση, αλλά πώς θα δομηθεί. Τόνισε επίσης τη σημασία της ναυπηγικής βιομηχανίας για τη γερμανική οικονομία.
Τα προβλήματα του Meyer Werft συνδέονται με τη δομή των παραγγελιών, οι οποίες, σύμφωνα με δημοσιεύματα, βασίζονται σε προκαταβολή 20% και το μεγαλύτερο μέρος της πληρωμής γίνεται μόνο όταν τα κρουαζιερόπλοια παραδίδονται χρόνια αργότερα. Το ναυπηγείο πρέπει να χρηματοδοτήσει υλικά και να πληρώσει για εργασία κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Η Meyer βίωσε επίσης αυξήσεις κόστους που αποδίδονται στον πόλεμο στην Ουκρανία και στις συνέπειες της πανδημίας που δημιούργησαν το οικονομικό έλλειμμα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter