Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υπό αμφισβήτηση η πώληση της ΗΜΜ;

0HMM

Κρίσιμη φαίνεται να είναι η 6η Φεβρουαρίου αναφορικά με την πώληση της ΗΜΜ στην κοινοπραξία Harim Group-JKL Partners.

Η συμφωνία σχετικά με τους όρους πώλησης έπρεπε να είχε επιτευχθεί στις 23 Ιανουαρίου, αλλά αυτό αναβλήθηκε για τις 6 Φεβρουαρίου. Στις 18 Δεκεμβρίου 2023, η Harim-JKL επιλέχθηκε ως ο προτιμώμενος πλειοδότης για την HMM, η οποία τέθηκε υπό τον έλεγχο της Korea Development Bank και της Korea Ocean Business Corporation μετά την ανταλλαγή χρέους με μετοχές το 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες ο όμιλος Harim έχει θέσει θέμα για τη μετατροπή των ομολόγων HMM σε πρόσθετες μετοχές ενώ φέρεται επίσης να θέλει περιορισμούς στη διανομή μερισμάτων στους μετόχους της HMM και το δικαίωμα της κυβέρνησης να διορίζει ανεξάρτητους διευθυντές. Στην «αβεβαιότητα» που επικρατεί πάντως ήρθε να προστεθεί και το θέμα της εγκατάλειψης της Hapag-Lloyd από τη Συμμαχία, γεγονός που πυροδότησε σενάρια για την ανταγωνιστικότητα της ΗΜΜ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα συνδικάτα των εργαζόμενων έστειλαν ξανά επιστολή ζητώντας το τέλος της προτεινόμενης πώλησης. Υποδηλώνουν επίσης ότι η ύφεση στην αγορά εμπορευματοκιβωτίων θα οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας και η πώληση θα θέσει σε κίνδυνο την κορεατική ναυτιλιακή βιομηχανία.

Μετά την επιλογή του Harim ως προτιμώμενου πλειοδότη, η διαδικασία απαιτούσε την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας πώλησης. Η KDB φέρεται να ήθελε να ολοκληρωθεί η συμφωνία πώλησης αυτό το μήνα και είχε δηλώσει δημοσίως ότι αναμένει ότι η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί την άνοιξη. Ούτε η KDB ούτε ο Harim σχολίασαν τις φήμες λέγοντας ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για τη σύναψη της συμφωνίας αγοράς.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter