Πεμ10242024

Last updateΠαρ, 25 Οκτ 2024 7am

Νέα λιμενική επένδυση της COSCO

0cosco

Η COSCO SHIPPING Ports έχει αποκτήσει 12,5% και 30% μετοχές στο Thai Laemchabang Terminal (TLT) και στο Hutchison Laemchabang Terminal (HLT), αντίστοιχα στην Ταϊλάνδη. Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στο Βιετνάμ χθες στο πλαίσιο ειδικής τελετής.
Το τίμημα για την εξαγορά είναι περίπου 110 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, το οποίο περιλαμβάνει την προβλήτα A2 στο TLT, τις θέσεις A3, C1-C2 και D1-D3 στο HLT, όπου το D1-D3 είναι εν μέρει υπό κατασκευή. Η συνολική ετήσια δυναμικότητα θα είναι περίπου 6,7 εκατομμύρια TEU, μόλις ολοκληρωθούν πλήρως και λειτουργήσουν όλες οι εγκαταστάσεις.
Η TLT και η HLT είναι οι μεγαλύτεροι φορείς εκμετάλλευσης τερματικών σταθμών στο λιμάνι Laem Chabang, το οποίο βρίσκεται νοτιοανατολικά της Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη και περίπου 60 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Μπανγκόκ και είναι το μεγαλύτερο λιμάνι βαθέων υδάτων στην Ταϊλάνδη, που χρησιμεύει ως ο σημαντικότερος διεθνής κόμβος εμπορευματοκιβωτίων της χώρας, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 80% της συνολικής απόδοσης της χώρας.
Όπως ανακοίνωσε η COSCO η εξαγορά θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών δεσμών μεταξύ Κίνας και Ταϊλάνδης, ενώ αναμένεται επίσης να υποστηρίξει την COSCO SHIPPING Ports για τη βελτιστοποίηση της διάταξης των λιμενικών πόρων και την εμβάθυνση των συνεργειών μεταξύ λιμενικών και ναυτιλιακών εταιρειών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter