Πεμ10242024

Last updateΠεμ, 24 Οκτ 2024 6pm

ReCAAP: Πτωτικά οι πειρατικές επιθέσεις στην Ασία

0πειρατική

Υπήρξε σημαντική βελτίωση στη συνολική κατάσταση της πειρατείας και της ένοπλης ληστείας κατά πλοίων (ARAS) στην Ασία κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2024, με μείωση 19% στον αριθμό των περιστατικών σε σύγκριση με την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2023 σύμφωνα με τα στοιχεία του ReCAAP. Συνολικά 68 περιστατικά πειρατείας και ARAS αναφέρθηκαν κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2024 σε σύγκριση με 84 περιστατικά κατά την ίδια περίοδο το 2023.
Η βελτίωση σημειώθηκε στα στενά της και της Σιγκαπούρης (SOMS), τις Φιλιππίνες, την Ινδία, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ. Ο αριθμός των περιστατικών στο SOMS μειώθηκε κατά 38% τον Ιανουάριο-Σεπτέμβριο του 2024 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2023. Ωστόσο, σημειώθηκε αύξηση του αριθμού των περιστατικών στο Μπαγκλαντές και την Ινδονησία κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2024 σε σύγκριση με την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2023. Κανένα περιστατικό απαγωγής πληρώματος για λύτρα στις θάλασσες Sulu-Celebes δεν αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2024. Το τελευταίο περιστατικό απαγωγής πληρώματος συνέβη τον Ιανουάριο του 2020.
Ωστόσο, η απειλή απαγωγής του πληρώματος για λύτρα παραμένει λόγω της παρουσίας υπολειμμάτων της ομάδας Abu Sayyaf (ASG) στην περιοχή Sulu και Tawi Tawi. Ως εκ τούτου, συνιστάται στα πλοία να επαγρυπνούν και να λαμβάνουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα κατά τη διέλευση από την περιοχή, να διατηρούν επικοινωνία με τις αρχές και να αναφέρουν όλα τα περιστατικά στα Κέντρα Επιχειρήσεων των Φιλιππίνων και στη Διοίκηση Ασφαλείας της Ανατολικής Sabah (ESSCOM).

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter