Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Εργαστήριο σαν… σε πλοίο» - Δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Βόλου

0επαλ

Έχοντας ως στόχο να τονώσει τις δυνατότητες παροχής υψηλού επιπέδου ναυτικής εκπαίδευσης σε δημόσιο σχολείο, το Ίδρυμα Ευγενίδου προέβη στην δωρεά σημαντικού τεχνολογικού και ναυτιλιακού εξοπλισμού προς το Εργαστήριο του Ναυτικού Τομέα του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου.


Με την ολοκλήρωση της δωρεάς αυτής, το Εργαστήριο, που πλέον παραπέμπει σε πραγματικό πλοίο, δίνει την δυνατότητα στους σημερινούς/ές μαθητές/τριες και αυριανούς πλοιάρχους να κατασκευάσουν ομοίωμα ολόκληρου πλοίου, να χαράξουν ρότα για το επόμενο λιμάνι ή να μιλούν μέσω VHF με... κυβερνήτες άλλων πλοίων. Παράλληλα δίνει την ευκαιρία στους μέλλοντες μηχανικούς να γνωρίσουν ένα προς ένα όλα τα τμήματα του καραβιού, και να περνούν έτσι από τη θεωρία στην πράξη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν και ηλικίας μόλις 12 ετών, το συγκεκριμένο εργαστήριο θεωρείται ως το πιο άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο ναυτικών σπουδών σε όλη την Ελλάδα, μετά και τη δωρεά εξοπλισμού από το Ίδρυμα Ευγενίδου.
Το συγκεκριμένο σχολείο είχε επισκεφθεί το 2019 ο κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου υπό την ιδιότητα του Ναυτιλιακού Πρεσβευτή Καλής Θελήσεως του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) στην Ελλάδα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter