Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Project Connect :Μικροί μαθητές «σαλπάρουν» στα διεθνή πέλαγα της Ελληνικής Ναυτιλίας

0Notias

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υιοθεσία Πλοίου» της Project Connect γιγαντώνεται και σαλπάρει για να προσφέρει νέες εμπειρίες και δεξιότητες, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς 34 τάξεων πλέον τάξεων (έναντι των μόλις 7 της περσινής πιλοτικής του φάσης όπου λειτούργησε από Ιανουάριο μέχρι Ιούνιο) από 15 δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία της Αττικής και Νήσων (συγκεκριμένα, πρόκειται για τα σχολεία: 3ο, 18ο και 10ο Δ.Σ. Κορυδαλλού, 2ο και 15ο Δ.Σ. Νίκαιας, 11ο , 54ο και 18ο Δ.Σ. Πειραιά, 18ο Δ.Σ. Κερατσινίου, Δ.Σ. Σεληνίων Σαλαμίνας, Δ.Σ. Παλουκίων Σαλαμίνας, 1ο Δ.Σ. Ύδρας, Δ.Σ. Σπετσών, Ιδιωτικό Σχολείο «Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ», Δ.Σ. Κολλεγίου Αθηνών και Δ.Σ. Κολλεγίου Ψυχικού).
Το πλάνο της φετινής ρότας του προγράμματος, καθώς και η αξιολόγηση της περσινής πιλοτικής φάσης, συζητήθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019, όπου συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά, καθώς και εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιρειών που διαθέτουν τα πλοία τους στο πρόγραμμα, δίχως τα οποία η συγκεκριμένη δράση δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Πρόκειται για τις ναυτιλιακές εταιρείες: ARCADIA SHIPMANAGEMENT, ARISTON NAVIGATION, ASTRA SHIPMANAGEMENT, COMMON PROGRESS, EASTERN MEDITERRANEAN, EUROBULK LTD, LOAD LINE MARINE, MARAN GAS, MARAN TANKERS, MEDFERRY, PHOENIX SHIPPING & TRADING, QUEENSWAY NAVIGATION & STARBULK.
Στη συνάντηση αυτή αρχικά η κα Ειρήνη Νοτιά, ως ιθύνων νους της όλης προσπάθειας εκ μέρους της Project Connect, διάβασε την πρώτη συγκινητική αλληλογραφία μεταξύ τάξης και καπετάνιου. Τόνισε την αξία ενός οράματος που υλοποιείται με τη ζωηρή συμμετοχή των μαθητών που αγκάλιασαν από πέρσι τα πλοία που υιοθέτησαν, αλλά και την αφιλοκερδή εμπνευσμένη εργασία των εκπαιδευτικών τους που κατηύθυναν τους μαθητές σε αυτό το εγχείρημα, ώστε να επικοινωνούν απρόσκοπτα με τους καπετάνιους των υιοθετημένων πλοίων τους.
Στη συνέχεια, η Δρ. Αδαμαντία Σπανακά, ως εκπαιδευτικός σύμβουλος της Project Connect, παρουσίασε τα ενδιαφέροντα ευρήματα της αξιολόγησης του έργου από τους 171 μαθητές που πέρσι μαζί με τους δασκάλους τους είχαν πρωτοξεκινήσει αυτό το ταξίδι, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων τις δικές τους προτάσεις για ανάγκη συνέχισης και μονιμοποίησης του προγράμματος στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα. Τα ευρήματα αυτά επιβεβαιώθηκαν αμέσως μετά πλήρως, με τον πιο παραστατικό τρόπο, από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, κάποιοι από τους οποίους όχι μόνο πέρσι, αλλά και φέτος, συνεχίζουν να υλοποιούν το πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Β.Μπακρώζη (2ο Δ.Σ. Νίκαιας), Δ.Γαρδικλή (4ο Δ.Σ. Κερατσινίου), Α.Κιουρτζόγλου (54ο Δ.Σ. Πειραιά), Χ.Λευτεράτος (Δ.Σ. Κολλεγίου Αθηνών) και Α.Παπαζή (10ο Δ.Σ. Κερατσινίου) μετέφεραν τον ενθουσιασμό και τις αγωνίες των παιδιών για τα πλοία που είχαν υιοθετήσει πέρσι, για τις δεξιότητες που ανέπτυξαν με αφορμή αυτή την επικοινωνία τους με τον πλοίαρχο του πλοίου τους στα επιμέρους γνωστικά αντικείμενα, καθώς, όπως αποδείχθηκε, η αγάπη και η έγνοια τους για την πορεία του υιοθετημένου από τους μαθητές πλοίου, τα έκανε να διδαχθούν βιωματικά θέματα Γεωγραφίας, Μαθηματικών, Αγγλικής Γλώσσας, Μουσικής, Εικαστικών, Λογοτεχνίας και να προσεγγίσουν σχεδόν όλα τα αντικείμενα που διδάσκονται στην ύλη τους με έναν κυριολεκτικά νέο, «ταξιδιάρικο» τρόπο.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιρειών τόνισαν πως τον ίδιο ενθουσιασμό επέδειξαν και οι πλοίαρχοι που ανταποκρίνονται ταχύτατα στους μαθητές, απαντώντας με λεπτομέρειες σε κάθε τους απορία και ερώτημα, ενώ ο κ. Γιώργος Βούλγαρης, από πλευράς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, ανέφερε τις δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος στην περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2019. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η κα Ελένη Κορωνάκη και Όλγα Τριφύλλη της εταιρείας D.Koronakis SA, ο κος Νίκος Μαρματσούρης της GAC, που υποστηρίζουν οικονομικά το έργο της Project Connect, καθώς και οι αντιπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιριών ARISTON NAVIGATION, EASTERN MEDITERRANEAN, , LOAD LINE MARINE, MARAN GAS, MARAN TANKERS, PHOENIX SHIPPING & TRADING, QUEENSWAY NAVIGATION.
Η 1η αυτή συνάντηση του έργου «Υιοθεσία Πλοίου» για την τρέχουσα σχολική χρονιά 2019-2020 έκλεισε με την απονομή αναμνηστικών από την κα Ειρήνη Νοτιά προς τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατά την περσινή πιλοτική του φάση, παρουσία του επίτιμου προέδρου κ. Γιώργου Τσαβλίρη. Επομένως, το φετινό εκπαιδευτικό ταξίδι του έργου με την Project Connect και τους συμμετέχοντες μαθητές, εκπαιδευτικούς, πλοιάρχους και πλοιοκτήτες έχει ήδη ξεκινήσει με τις καλύτερες προδιαγραφές, ώστε να είναι φέτος ακόμη πιο πλούσιο σε εμπειρίες και διδάγματα για όλους τους εμπλεκόμενους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter