Δευ05202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επικαιροποιημένο πλαίσιο για «καθαρά κουτιά»

0Containers stacked

Επικαιροποιήθηκε το πλαίσιο κατευθυντηρίων γραμμών για την αποστείρωση των εμπορευματοκιβωτίων που αποσκοπεί στην την αναχαίτιση της εξάπλωσης επιβλαβών οργανισμών διατηρώντας καθαρό το φορτίο και τα εμπορευματοκιβώτια. Κάθε χρόνο, 250 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια μεταφέρονται σε όλο τον κόσμο με τρόφιμα, ρούχα, ηλεκτρονικά είδη και άλλα αγαθά. Αν και ζωτικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού, τα εμπορευματοκιβώτια και τα φορτία τους μπορούν επίσης να φιλοξενούν και να μεταφέρουν μολυσματικά παράσιτα.
Η προηγούμενη επικαιροποίηση των κοινών κατευθυντήριων γραμμών του κλάδου για τον καθαρισμό των εμπορευματοκιβωτίων, που δημοσιεύθηκε το 2023, έτυχε θερμής υποδοχής από τις ρυθμιστικές αρχές και τη βιομηχανία και έχει καταστεί πολύτιμη πηγή καθοδήγησης όσον αφορά την πρόληψη της μόλυνσης από επιβλαβείς οργανισμούς. Η επικαιροποίηση του 2024 παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την έννοια της ευθύνης θεματοφυλακής - τις επιθεωρήσεις και τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνει κάθε μέρος στην αλυσίδα εφοδιασμού όταν το εμπορευματοκιβώτιο βρίσκεται υπό τη φύλαξή του, καθώς και την απαίτηση για τον παραλήπτη να ενημερώνει τον προσφέροντα εάν το εμπορευματοκιβώτιο ή το φορτίο του έχει ορατή μόλυνση από επιβλαβείς οργανισμούς.
Για την επικαιροποίηση του 2024, τα μέρη του κλάδου πίσω από τις κατευθυντήριες γραμμές το Bureau International des Containers (BIC), η Container Owners Association (COA), το Institute of International Container Lessors (IICL) και το World Shipping Council (WSC) καλωσόρισαν την International Cargo Handling Coordination Association (ICHCA)ως νέο εταίρο για την υποστήριξη της εφαρμογής των κατευθυντήριων γραμμών μεταξύ των χειριστών φορτίου.
Με τις κοινές κατευθυντήριες γραμμές του κλάδου για τον καθαρισμό των εμπορευματοκιβωτίων», οι BIC, COA, ICHCA, IICL και WSC επιδιώκουν να βελτιώσουν περαιτέρω το επίπεδο πρόληψης σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού για να σταματήσουν τη μεταφορά επιβλαβών οργανισμών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter