Τετ10232024

Last updateΤρι, 22 Οκτ 2024 5pm

Η «συμμαχία» των πέντε

0columbus 1

Πέντε ευρωπαϊκές ενώσεις λιμένων και προορισμών κρουαζιέρας, η Cruise Baltic, η Cruise Britain, η Cruise Europe, η Cruise Norway και η MedCruise, έχουν δημιουργήσει μια στρατηγική συμμαχία για την ενίσχυση της περιφερειακής και διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση των τουριστικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Η πρωτοβουλία αυτή συγκεντρώνει πάνω από 400 λιμάνια, προορισμούς και παρόχους υπηρεσιών του κλάδου, σηματοδοτώντας μια σημαντική πρόοδο στη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας κρουαζιέρας.
Μέσω αυτής της στρατηγικής συμμαχίας, οι οργανισμοί θα συγκεντρώσουν πόρους, τεχνογνωσία και εμπειρίες για την προώθηση βέλτιστων πρακτικών σε ολόκληρη την περιοχή, θα ενισχύσουν τις συλλογικές προσπάθειες για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την υπεύθυνη ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας. Η συμμαχία στοχεύει επίσης στην ενίσχυση της συνεργασίας με βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς εντός της κοινότητας κρουαζιέρας και πέραν αυτής, υποστηρίζοντας όλα τα μέλη στις πρωτοβουλίες τους σε όλες τις ευρωπαϊκές περιοχές κρουαζιέρας.
Η συμμαχία θα επικεντρωθεί σε δύο βασικούς τομείς για την προώθηση ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου:
-Διαχείριση επιβατών κρουαζιέρας: Ανάπτυξη στρατηγικών για την αποτελεσματική διαχείριση της ροής των επιβατών κρουαζιέρας σε δημοφιλείς προορισμούς, διασφαλίζοντας ότι ο τουρισμός κρουαζιέρας επηρεάζει θετικά τις τοπικές οικονομίες και πολιτισμούς, μειώνοντας παράλληλα την πίεση στις υποδομές και τα οικοσυστήματα.
-Υιοθέτηση πιο πράσινων τεχνολογιών: Ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών για την εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένης της χερσαίας ενέργειας, των εναλλακτικών καυσίμων και των λύσεων διαχείρισης αποβλήτων, για την περαιτέρω μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του τουρισμού κρουαζιέρας.
Μαζί, οι ενώσεις έκαναν μια κοινή δήλωση: «Ως συμμαχία ευρωπαϊκών και μεσογειακών λιμένων κρουαζιέρας και προορισμών που εκπροσωπούνται από τις Cruise Baltic, Cruise Britain, Cruise Europe, Cruise Norway και MedCruise, εστιάζουμε στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στον κλάδο της κρουαζιέρας. Κατανοούμε τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μέλη και οι συνεργάτες μας και πιστεύουμε ότι μπορούμε να βρούμε καινοτόμες λύσεις συνεργαζόμενοι με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη με διαφανή τρόπο. Αυτές οι λύσεις θα λειτουργήσουν για να διασφαλίσουν ότι η βιομηχανία κρουαζιέρας και όλα τα περιβάλλοντά μας, από το αστικό έως το αγροτικό, μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά με άλλες μορφές τουρισμού. Αναγνωρίζοντας τις τρέχουσες ανησυχίες σχετικά με τον υπερτουρισμό σε ορισμένους ευρωπαϊκούς προορισμούς, προτεραιότητά μας είναι να αναπτύξουμε και να προωθήσουμε στρατηγικές και μηνύματα που διευκολύνουν τον τομέα της κρουαζιέρας στην επίτευξη επιτυχούς ισορροπίας μεταξύ τουρισμού και κοινοτήτων. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας και συνεργαζόμενοι με τις εταιρείες κρουαζιέρας και άλλους βασικούς ενδιαφερόμενους, δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε μια υπεύθυνη προσέγγιση στην κρουαζιέρα - μια προσέγγιση που προσφέρει στους επισκέπτες μας, σέβεται τις κοινότητές μας, προστατεύει τη φυσική μας κληρονομιά και το εύθραυστο περιβάλλον και συμβάλλει θετικά στις τοπικές οικονομίες».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter