Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παγκόσμια πρεμιέρα: BMW και TYDE παρουσιάζουν το THE ICON

tyde

Το 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών βρίσκεται σε εξέλιξη, και μια ιδιαίτερα θεαματική παγκόσμια πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του λιμανιού της πόλης της νότιας Γαλλίας, αλλά εκτός μεγάλης οθόνης. Εκεί η μάρκα BMW και η κατασκευάστρια εταιρεία σκαφών TYDE παρουσίασαν το THE ICON, μία νέα πρωτοποριακή πρόταση για τη βιώσιμη κινητικότητα στο νερό. Το THE ICON είναι το πρώτο σκάφος του είδους που τροφοδοτείται με μπαταρία και συνδυάζει μετακινήσεις απαλλαγμένες από εκπομπές ρύπων με ένα όραμα πολυτέλειας που αγκαλιάζει την απόλαυση.
Με μήκος 13,15 μ. και μέγιστη ταχύτητα 30 κόμβoυς, το THE ICON ανοίγει το δρόμο για μια νέα γενιά σκαφών με ηλεκτρική κίνηση μέσω μπαταρίας. Η BMW είχε την ιδέα και την ανέπτυξε για αυτό το πρωτοποριακό συνεργατικό εγχείρημα. Το καινοτόμο project είναι το αποτέλεσμα μιας σε βάθος ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ ειδικών από αναρίθμητους κλάδους της κινητικότητας, με την ομάδα της BMW στο τιμόνι.
Τη σχεδίαση του THE ICON υπογράφουν οι δημιουργοί του κέντρου καινοτομίας Designworks, θυγατρικής του BMW Group που διαθέτει στούντιο στο Λος Άντζελες, το Μόναχο και τη Σαγκάη. Η ανάπτυξη και υλοποίηση της ιδέας ανατέθηκε στην εταιρεία κατασκευής σκαφών TYDE. Το πανίσχυρο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης αντλεί την ενέργειά του από μπαταρίες υψηλής τάσης που παρέχει η BMW i. Η θαλάσσια εμπειρία ταξιδιού που είναι προϊόν συνεργασίας ταλέντων συνοδεύεται από ένα αποκλειστικό soundtrack που εμπνεύστηκε ο βραβευμένος συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής, Hans Zimmer.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter