Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

AIDA Cruises: Σπουδαίο περιβαλλοντικό επίτευγμα σε γερμανικό λιμάνι

AIDA Sol Land

Στις 16 Απριλίου 2023, η AIDA Cruises γιόρτασε την έναρξη της φετινής σεζόν κρουαζιέρας με την ταυτόχρονη σύνδεση δυο κρουαζιερόπλοιων της του AIDAsol και AIDAmar με εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης από τη στεριά στο Rostock-Warnemünde.

Για πρώτη φορά, δύο κρουαζιερόπλοια συνδέθηκαν ταυτόχρονα με μια παράκτια εγκατάσταση ηλεκτρικής ενέργειας σε γερμανικό λιμάνι την ίδια μέρα και τροφοδοτήθηκαν με πράσινη ενέργεια.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτήν την επιτυχημένη πρεμιέρα στο Rostock-Warnemünde. Χάρη στο άνοιγμα περαιτέρω εγκαταστάσεων στην Ευρώπη, θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε τη δέσμευσή μας φέτος. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε την ηλεκτρική ενέργεια στην ξηρά σε όλα τα λιμάνια. Ως εκ τούτου, χαιρετίζουμε τις αποφάσεις άλλων λιμανιών να αναπτύξουν μια αντίστοιχη λύση. Με τη δέσμευσή μας για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές, όχι μόνο οδηγούμε την ενεργειακή μετάβαση στον τομέα της κρουαζιέρας, αλλά παρέχουμε επίσης ένα παράδειγμα για το πώς να διαμορφώσουμε τη δημιουργία τοπικής αξίας στην τους προορισμούς μας με βιώσιμο τρόπο», λέει ο Felix Eichhorn, Πρόεδρος της AIDA Cruises.
Για την εταιρεία, η χρήση ενέργειας από την ξηρά για την παροχή ενέργειας στα κρουαζιερόπλοια της είναι μια σημαντική συμβολή στη μείωση των εκπομπών σχεδόν στο μηδέν, ενώ τα πλοία είναι ελλιμενισμένα στο λιμάνι. Η AIDA Cruises υλοποιεί τη χρήση αυτής της φιλικής προς το περιβάλλον τεχνολογίας στον σχεδιασμό και την κατασκευή των πλοίων της από το 2004.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter