Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ξεκίνησε η κατασκευή του Silver Ray της Silversea Cruises

0silver moon

Η γερμανική ναυπηγική εταιρεία Meyer Werft ξεκίνησε την ναυπήγηση του κρουαζιερόπλοιου Silver Ray για την Silversea Cruises στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης για την κοπή του πρώτου χάλυβα που έγινε χθες στο Papenburg. Το κρουαζιερόπλοιο θα διαθέτει ένα καινοτόμο σύστημα πρόωσης με στόχο την παροχή βιώσιμων ταξιδιών.
Το πλοίο κατηγορίας Nova θα είναι εξοπλισμένο με κινητήρες LNG διπλού καυσίμου που θα συμπληρώνονται με σύστημα κυψελών καυσίμου ισχύος 4 μεγαβάτ. Το κρουαζιερόπλοιο υπερβαίνει ήδη τον Δείκτη Σχεδιασμού Ενεργειακής Απόδοσης (EEDI) του ΙΜΟ κατά 25 τοις εκατό, σύμφωνα με το ναυπηγείο.
Οι κυψέλες καυσίμου και ένα σύστημα μπαταριών θα τροφοδοτούν το πλοίο με αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσουν ολόκληρη τη λειτουργία του ξενοδοχείου, επιτρέποντας στο κρουαζιερόπλοιο να εξαλείψει τις εκπομπές ρύπων ενώ το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι.Το σύστημα μπαταριών θα αυξήσει τη συνολική απόδοση του πλοίου απορροφώντας φορτία αιχμής, μειώνοντας έτσι σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου. Το πλοίο θα είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα πρόσφατα αναπτυγμένο σύστημα αεριοποίησης micro auto (MAGS) που μετατρέπει τα απόβλητα επί του σκάφους σε θερμική ενέργεια σύμφωνα με την κυκλική οικονομία, αυξάνοντας περαιτέρω την απόδοση του σκάφους.
Το Silver Ray αναμένεται να παραδοθεί το καλοκαίρι του 2024, μετά την παράδοση του αδελφού του πλοίου Silver Nova, το οποίο βρίσκεται ήδη υπό κατασκευή στο ναυπηγείο, τον Αύγουστο του 2023.

*φωτό αρχείου

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter