Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παραγγελίες εν μέσω πανδημίας

0fincantieri bay

Ενώ οι πωλήσεις μεταχειρισμένων κρουαζιερόπλοιων κυριάρχησαν τους τελευταίους μήνες, η ναυπηγική βιομηχανία ήταν επίσης απασχολημένη κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Εκτός από τα πλοία που επρόκειτο ήδη να ναυπηγηθούν από το 2020, παρήγγειλαν συνολικά 13 επιπλέον πλοία από τον Μάρτιο του 2020.
Η Swan Hellenic ήταν από τις πρώτες εταιρείες κρουαζιέρας που παρήγγειλαν κρουαζιερόπλοιο μετά την έναρξη της πανδημίας COVID-19.
Τον Οκτώβριο του 2020, υπέγραψε σύμβαση με τα ναυπηγεία του Ελσίνκι για την κατασκευή ενός νέου σκάφους αποστολής 192 επιβατών. Ελαφρώς μεγαλύτερο από τα αδελφά του πλοία SH Minerva και SH Vega, το SH Diana πρόκειται να τεθεί σε υπηρεσία το 2023.
Τον Μάρτιο του 2021, η Storylines επιβεβαίωσε μια παραγγελία για ένα πλοίο 62,000 τόνων. Το MV Narrative, που θα κατασκευαστεί στην Κροατία από το ναυπηγείο Brodosplit, πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2024. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το πλοίο που κινείται με LNG.
Το ναυπηγείο Brodosplit ανακοίνωσε μια παραγγελία για την κατασκευή ενός νέου πλοίου αποστολής για πολικές ρότες τον Ιανουάριο του 2022. Ο Όμιλος Brodosplit και DIV έχουν έκτοτε υποβάλει αίτηση αναδιοργάνωσης στην Κροατία. Το σκάφος 152 επισκεπτών πρόκειται να τεθεί σε υπηρεσία το 2025 και δεν αποκαλύφθηκε ο αγοραστής του κατά τη στιγμή της παραγγελίας.
Τον Ιανουάριο του 2022, η American Cruise Lines αποκάλυψε σχέδια για την κατασκευή μιας νέας σειράς παράκτιων κρουαζιερόπλοιων με σημαία ΗΠΑ. Με το όνομα Project Blue, η κατηγορία θα περιλαμβάνει συνολικά 12 σκάφη - εκ των οποίων τα δύο πρώτα βρίσκονται ήδη σε κατασκευή στο ναυπηγείο Chesapeake.
Η Ritz-Carlton Yacht Collection παρήγγειλε δύο επιπλέον κρουαζιερόπλοια τον Μάρτιο του 2022, το Ilma και το Luminara. Μετά το Evrima, το οποίο πρόκειται να τεθεί σύντομα σε υπηρεσία, τα πλοία θα ναυπηγηθούν στο ναυπηγείο Chantiers de l'Atlantique στη Γαλλία.
Σχεδιασμένα ως mega yachts, τα πλοία 37.000 τόνων πρόκειται να παραδοθούν το 2024 και το 2025, αντίστοιχα.
Η Explora Journeys πρόσθεσε δύο πλοία στο βιβλίο παραγγελιών της τον Ιούλιο του 2022. Τα νέα πλοία θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο Fincantieri, χρησιμοποιώντας την ίδια πλατφόρμα του Explora I που κατασκευάστηκε το 2023.
Τον Ιούλιο του 2022 τέλος, η Fincantieri ανακοίνωσε ότι της ανατέθηκε σύμβαση κατασκευής για ένα νέο υπερπολυτελές σκάφος. Σύμφωνα με το ιταλικό ναυπηγείο, το νεότευκτο θα παραδοθεί σε έναν «διεθνή πελάτη» μέχρι το τέλος του 2025.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter