Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Φρενάρει» την κρουαζιέρα η μετάλλαξη «Omicron»

0AIDA

Με το «αριστερό» μπήκε η νέα χρονιά και για την ευρωπαϊκή κρουαζιέρα με τις εταιρίες να ετοιμάζονται να αναθεωρήσουν σχεδιασμούς για την νέα περίοδο ελέω της μετάλλαξης «Omicron».

Λίγα 24ωρα από τις «παραινέσεις»- ισχυρές συστάσεις του US CDC να αποφεύγουν και οι εμβολιασμένοι τις κρουαζιέρες στα αμερικανικά χωρικά ύδατα και την πλειάδα των κρουαζιερόπλοιων όπου σημειώθηκαν κρούσματα ήρθε η σειρά της ευρωπαϊκής κρουαζιέρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία παρά την τήρηση αυστηρών πρωτοκόλλων επιβάτες του Aida Nova το οποίο βρίσκεται στην Λισαβόνα βρέθηκαν θετικοί με την Aida Cruises να ανακοινώνει την ματαίωση της κρουαζιέρας στα Κανάρια Νησιά όπως είχε προγραμματιστεί μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2022.
Στο μεταξύ Όμιλος Royal Caribbean παρείχε ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση των δραστηριοτήτων του και τον αντίκτυπο της παραλλαγής Omicron. Η εταιρεία δήλωσε ότι η Omicron έχει αλλάξει σημαντικά το τοπίο του COVID-19 για όλους, οδηγώντας σε διακοπές υπηρεσιών, ακυρώσεις και αντίκτυπο στις κρατήσεις.
Ακυρώσεις σε κρατήσεις
Μετά από ένα πολύ ισχυρό Cyber Weekend, η εταιρεία δήλωσε ότι βίωσε μείωση των κρατήσεων και αυξημένες ακυρώσεις, αλλά σε μικρότερο βαθμό από αυτό που βίωσε η παραλλαγή Delta. Στελέχη της Royal Caribbean εκτιμούσαν ότι οι διαταραχές στους προγραμματισμούς λόγω των ακυρώσεων θα συνεχιστούν και στο προσεχές μέλλον σημειώνοντας ότι υπάρχει πιθανότητα βελτίωσης μελλοντικά με την αποδρομή της μετάλλαξης και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει στον ορίζοντα κάποια νέα όπου θα ανατρέψει εκ νέου τα δεδομένα.
Εκτιμήσεις
Η μετάλλαξη Όμικρον έχει προκαλέσει απότομη αύξηση των περιστατικών κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο. Οι μολύνσεις παγκοσμίως κατέγραψαν υψηλό ρεκόρ με μέσο όρο λίγο πάνω από ένα εκατομμύριο την ημέρα από τις 24 έως τις 30 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters. Ο αριθμός των θανάτων δεν έχει ωστόσο αυξηθεί με τον ίδιο τρόπο, δημιουργώντας την ελπίδα ότι η νέα παραλλαγή μπορεί να είναι λιγότερο φονική.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter