Κυρ04202025

Last updateΔευ, 21 Απρ 2025 3pm

Μεγάλη επιχείριση έρευνας και διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα

limeniko nixta 777x432

Γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη από τις απογευματινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Πάρου υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..


Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες σήμερα, για ιστιοφόρο σκάφος (α.λ.σ.) με αλλοδαπούς επιβαίνοντες σε δυσχερή θέση, στην παραπάνω θαλάσσια περιοχή όπου και ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού τους.
Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιχειρούν ένα (01) Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πέντε (05) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα (01) αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, εννέα (09) παραπλέοντα πλοία, ενώ στην περιοχή σπεύδουν και στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί πενήντα επτά (57) αλλοδαποί, ενώ έχουν ανασυρθεί και έξι (06) σοροί (σ.σ στις 12 τα μεσάνυχτα). Νεώτερη ανακοίβψωσ του Λιμενικού αναφέρει ότι έχουν περισυλλεγεί 16 σωροί.
Στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, επικρατούν δυτικοί άνεμοι εντάσεως 2 BF.
Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος και έδωσε εντολή να κινητοποιηθεί άμεσα κάθε πρόσφορο μέσο για την διάσωση των αλλοδαπών.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το εν λόγω ιστιοφόρο είχε αποπλεύσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά περιστατικό έρευνας και διάσωσης που σημειώνεται στο Αιγαίο στην διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, στο οποίο εμπλέκονται διακινητές από την Τουρκία που μεταφέρουν παράνομα ανθρώπους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter