Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κίνα: Το Πεκίνο στρέφεται προς τη διεύρυνση των εισαγωγών ποιοτικών προϊόντων τη φετινή χρονιά

0koyti

Η Κίνα θα διευρύνει τις εισαγωγές ποιοτικών προϊόντων αυτή τη χρονιά, μέσω ενίσχυσης της συνεργασίας της με τους εμπορικούς εταίρους της, όπως δήλωσε προχθές, Πέμπτη, ο Λι Σινγκιάν, αξιωματούχος του υπουργείου Εμπορίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, το Πεκίνο θα εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα του μεγάλου μεγέθους της εσωτερικής αγοράς της Κίνας και θα αυξήσει τις εισαγωγές ποιοτικών προϊόντων από άλλες χώρες, προκειμένου να σταθεροποιηθεί το παγκόσμιο εμπόριο, αλλά και οι εφοδιαστικές αλυσίδες.
Οι κινεζικές εισαγωγές έφτασαν στα 2,71 τρισεκατομμύρια δολάρια (2,49 τρισεκατομμύρια ευρώ) το 2022. Με έναν όγκο ρεκόρ εξωτερικού εμπορίου 6,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (5,78 τρισεκατομμυρίων ευρώ) η Κίνα παρέμεινε η χώρα με τη μεγαλύτερη εμπορική διακίνηση προϊόντων για έκτη συνεχόμενη χρονιά το 2022.
Οι καθαρές εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών είχαν συνεισφορά σε ποσοστό 17,1% στη διαμόρφωση του κινεζικού ΑΕΠ για την προηγούμενη χρονιά.
Με δεδομένο τον αυξανόμενο κίνδυνο μιας παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, αλλά και της επιβράδυνσης της ζήτησης προϊόντων από αγορές του εξωτερικού αυτή τη χρονιά, ο Λι δήλωσε ότι θα γίνουν περισσότερες προσπάθειες για τη βελτίωση της δομής του εμπορίου στην κινεζική αγορά, αλλά και για τη διασφάλιση ότι οι εξαγωγές παίζουν έναν σταθερό ρόλο στην υποστήριξη της κινεζικής οικονομίας.
Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Κίνα θα προχωρήσει στην πλήρη επιστροφή της στη διοργάνωση εμπορικών εκθέσεων με φυσική παρουσία, θα διευρύνει κατάλληλα τις εισαγωγές προϊόντων, θα προωθήσει νέα εμπορικά μοντέλα, όπως το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο και θα ενθαρρύνει τις διαδικασίες προώθησης του εμπορίου σε κεντρικές, δυτικές και βορειοανατολικές περιοχές της επικράτειας της.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter