Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Οι φόβοι για μεγάλη ύφεση ρίχνουν πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ναύλους

oil timi 231513756

Οι φόβοι για μεγάλη παγκόσμια ύφεση ρίχνουν τις τιμές σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο την ίδια ώρα που τα χρηματιστήρια βρίσκονται στο κόκκινο με τους ναύλους να ακολουθούν.
Η υποχώρηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε ολόκληρη την ευρωζώνη και οι εκτιμήσεις ότι η οικονομία της πιθανότατα εισέρχεται σε ύφεση, καθώς οι καταναλωτές περιορίζουν τις δαπάνες εν μέσω της κρίσης του κόστους διαβίωσης προδικάζουν μια περίοδο όπου οι χρηματιστηριακές αξίες θα δοκιμαστούν ενώ την ίδια ώρα οι ναύλοι στα εμπορευματοκιβώτια κατρακυλούν.
Χθες, το Brent παράδοσης Νοεμβρίου κατέγραψε απώλειες 4,8% στα 86,15 δολάρια το βαρέλι έχοντας χάσει 4,31 δολάρια, κλείνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο, σημειώνοντας απώλειες 5,7% σε επίπεδο εβδομάδας. Παράλληλα, το πλέον ενεργό συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου έχασε 4,50 δολάρια ή 5% στα 85,03 δολάρια το βαρέλι.
Στο μεταξύ, το αμερικανικό αργό WTI είδε την τιμή του να καταρρέει κάτω από τα 80 δολάρια για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιανουάριο, με το συμβόλαιο Νοεμβρίου να κλείνει στα 78,74 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 5,7% ή 4,75 δολαρίων. Σε επίπεδο εβδομάδας, υποχώρησε κατά 7,1%.
Το προθεσμιακά συμβόλαιο φυσικού αερίου παράδοσης Οκτωβρίου στην Ολλανδία κατέγραψε ημερήσια πτώση 1,1%, στα 185,495 ευρώ η μεγαβατώρα στο Άμστερνταμ, με το αντίστοιχο συμβόλαιο στο Ηνωμένο Βασίλειο να υποχωρεί τελικά κατά 0,4%, σε μια συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων. Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία για το επόμενο έτος έφτασε να καταγράφει πτώση έως και 6,8%.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter