Τετ07162025

Last updateΤετ, 16 Ιουλ 2025 8pm

Emanuele Grimaldi: Η H.S.W. πρέπει να διοικείται από πρόσωπα υψηλού επαγγελματικού κύρους

Σε ευθεία επίθεση στον πρόεδρο της Hellenic Seaways (HSW) Γιάννη Βαρδινογιάννη προχωρά ο Όμιλος Grimaldi μετά τη χθεσινή γενική συνέλευση της HSW, με ανακοίνωση της Minoan Lines. Eνδεικτική είναι η δήλωση του κ. Emanuele Grimaldi, υπό την ιδιότητα του Προέδρου της ΜΙNΟΑN LINES και του Ομίλου GRIMALDI... Σε ευθεία επίθεση στον πρόεδρο της Hellenic Seaways (HSW)  Γιάννη Βαρδινογιάννη προχωρά ο Όμιλος Grimaldi μετά τη χθεσινή γενική συνέλευση της HSW,  με ανακοίνωση της Minoan Lines.

Eνδεικτική είναι η δήλωση του κ. Emanuele Grimaldi, υπό την ιδιότητα του Προέδρου της ΜΙNΟΑN LINES και του Ομίλου GRIMALDI, ο οποίος σχολιάζει: «Η Hellenic Seaways πρέπει να διοικείται από πρόσωπα υψηλού επαγγελματικού κύρους και χωρίς συγκρουόμενα συμφέροντα με αυτά της Eταιρείας, προς όφελος όλων των μετόχων και όχι ορισμένων εξ’ αυτών».
 
Η ανακοίνωση της Minoan Lines έχει ως εξής:
 
Τη Τετάρτη 25/07/12 έλαβε χώρα η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Hellenic Seaways στα γραφεία της Eταιρείας στον Πειραιά.

Kατά τη Συνέλευση, οι Eκπρόσωποι της MINOAN LINES (η οποία είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος με ποσοστό 33,35%) εξέφρασαν την κριτική και τις επιφυλάξεις τους σχετικά με την διοίκηση της εταιρείας και τις οικονομικές της καταστάσεις, οι οποίες εγκρίθηκαν με το σημαντικά μειωμένο ποσοστό του 51,7%, του παριστάμενου μετοχικού κεφαλαίου.

Η δε απαλλαγή του Δ.Σ. για την παρελθούσα χρήση κατά το Άρθρο 35 του N.2190/1920 εγκρίθηκε από το οριακό ποσοστό του 50,23% του παριστάμενου μετοχικού κεφαλαίου, ποσοστό το οποίο προκύπτει από τους υπολογισμούς της εταιρείας.
 
Μεταξύ των λόγων για τους οποίους η ΜΙNΟΑN LINES άσκησε κριτική προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και τα άλλα μέλη της Διοίκησης είναι το τεράστιο χρέος του Ομίλου ΑNEK, ο οποίος επίσης ελέγχεται και διοικείται από τον κ. Βαρδινογιάννη, έναντι της Hellenic Seaways  παραπάνω από 13.000.000 ευρώ.

Αλλά επίσης και η αιφνίδια καταγγελία από το ναυλοσύμφωνο για το «NΗΣΟΣ  ΜΥKΟNΟΣ»  από εταιρεία του Ομίλου ΑNEK στην οποία ο κ. Βαρδινογιάννης δεν έφερε αντίρρηση και την αντικατάσταση του πλοίου από πλοίο της ΑNEK ενώ το «NΗΣΟΣ ΜΥKΟNΟΣ» είναι τώρα δεμένο.

Όσον αφορά την πρόσφατη πώληση των Γραμμών του Σαρωνικού, η ΜΙNΟΑN LINES προέβαλλε την απόλυτη έλλειψη διαφάνειας της εν λόγω πώλησης, που έγινε για ένα πολύ χαμηλό τίμημα προς κάποια  Eλληνική Eταιρεία.

Το Δ.Σ ενημερώθηκε μόνο στο τέλος Μαΐου για τη διαπραγμάτευση, τη στιγμή που ο κ. Βαρδινογιάννης ζήτησε να εξουσιοδοτηθεί από το Δ.Σ. για να προβεί στην πώληση.
 
Χάρη στην πίεση που ασκήθηκε από τους εκπροσώπους της ΜΙNΟΑN LINES κατά τις συνεδριάσεις, το παραπάνω τίμημα αυξήθηκε σε 11.150.000 ευρώ αλλά εξακολουθεί να θεωρείται πάρα πολύ χαμηλό για τους εκπροσώπους της ΜΙNΟΑN LINES, οι οποίοι καταψήφισαν την πώληση.
 
Η ενδιαφέρουσα διαπίστωση στην οποία κατέληξε η ΜΙNΟΑN LINES ελέγχοντας τα στοιχεία που  μπόρεσε να συγκεντρώσει σχετικά με τις συμβάσεις της πώλησης είναι ότι τα μόνα δύο (2) πλοία εκ των έντεκα (11), που μεταβιβάστηκαν από τη Hellenic Seaways μέχρι στιγμής, φέρεται να έχουν  πράγματι πωληθεί σε ξένους αγοραστές φερόμενους ως υποδειχθέντες από την ARGOSARONIC LINES, προς τίμημα περίπου διπλάσιο από αυτό που η ARGOSARONIC LINES κατέβαλε στη Hellenic Seaways.
 
Συγκεκριμένα, το «Flying Cat 2» που πωλήθηκε από τη Hellenic Seaways στη συλλογική (enblock) πώληση στην ενδεικτική τιμή των 1.400.000 ευρώ, πωλήθηκε από την ARGOSARONIC LINES  για 3 εκατομμύρια ευρώ σε Kορεάτες αγοραστές ενώ για το «NEFELI», το αντίστοιχο ποσό ήταν 2.600.000 ευρώ και πωλήθηκε από την ARGOSARONIC LINES έναντι 4.750.000 ευρώ  σε εταιρεία του Παναμά.
 
Έχει ζητηθεί στον κ. Βαρδινογιάννη από τη MINOAN LINES και στο παρελθόν και κατά τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και στο απελθόν Δ.Σ. να παράσχει πληροφορίες για αυτά τα «εκπληκτικά» γεγονότα.

Τα πλοία φαίνεται να επιθεωρήθηκαν από τους Kορεάτες και τους Παναμανέζους αγοραστές με τη συναίνεση της Διοίκησης της Hellenic Seaways.

Ο κ. Βαρδινογιάννης επίσης ερωτήθηκε να παράσχει στον κ. Francesco Lauro τόσο και με ιδιότητά του ως μέλος του Δ.Σ. όσο και ως εκπρόσωπος της ΜΙNΟΑN LINES στη Γενική Συνέλευση το

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter