Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η γενιά των 40ρηδων του παραδοσιακού εφοπλισμού στο πηδάλιο του Hellenic Hull

alexandratos

Ο εφοπλιστής κ. Γιώργος Σπ. Αλεξανδράτος (Apollonia Lines S.A.) είναι ο νέος Πρόεδρος του Hellenic Hull Mutual Association Plc. μετά τις αρχαιρεσίες του Διοικητικού Συμβουλίου για την πλήρωση της θέσης που παρέμενε σε «χηρεία» μετά την αποχώρηση του κ. Αντώνη Αγαπητού (Hellenic Seaways).

Τη θέση της κας Χαρίκλειας Μουνδρέα (Good Faith Shipping Co. S.A.) κάλυψε ο κ. Άγγελος Κωστάκος (Oceanstar Management Inc.). Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου παραμένει ο κ. Γιάννης Ξυλάς (Ariston Navigation Corp.).

Ο νέος Πρόεδρος είναι γιος ενός εκ των κυριότερων εκπροσώπων του παραδοσιακού ελληνικού εφοπλισμού της περιόδου 1970 - 2000, του αείμνηστου Σπύρου Αλεξανδράτου. Αναλαμβάνει το πηδάλιο τη στιγμή που οι ενδείξεις ανάκαμψης μετά την τραπεζική κρίση της Κύπρου απαιτούν για το Σύνδεσμο τη δραστηριοποίηση ανθρώπων όπως αυτός, με εμπειρία σε τεχνοκρατικούς χειρισμούς και διεισδυτικότητα στην αγορά λόγω εξωστρεφούς προσωπικότητάς και εμβληματικού παραδοσιακού προφίλ.

Ο κ. Αλεξανδράτος γνωρίζει άριστα τις υποθέσεις του Συνδέσμου, καθώς κατέχει θέση Μέλους στο Δ.Σ. από το 2009, ενώ πρωτοστάτησε στην εκστρατεία στήριξης του Hellenic που κορυφώθηκε τον περασμένο Απρίλιο, όταν το Επιχειρησιακό Σχέδιο ανάκαμψης έλαβε εγκριτική ψήφο 97% από τα Μέλη του Συνδέσμου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη Ναυτιλιακή Λέσχη, στην Ακτή Μιαούλη.

ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο κ. Αλεξανδράτος, δήλωσε πως είναι τιμή του που το Δ.Σ. του Συνδέσμου, εκπροσωπώντας 1000 πλοία ελληνικών συμφερόντων, τον επέλεξε για να αναλάβει αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή τα ηνία του Hellenic, το οποίο χαρακτήρισε φαινόμενο επιχειρηματικής ανθεκτικότητας σε διεθνές επίπεδο, αφού δραστηριοποιείται σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική και διεθνοποιημένη αγορά.

Επεσήμανε πως η αναγκαιότητα εδραίωσης μιας ηγετικής, ισχυρής ελληνικής ναυτασφαλιστικής αγοράς είναι υψηλότερη από ποτέ, καθώς το μέγεθος του ελληνικού ναυτιλιακού κλάδου ξεπερνά, πια, κατά πολύ το αντίστοιχο μέγεθος του ελληνικού κλάδου παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών. Τόνισε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης στο Σύνδεσμο τον περασμένο Απρίλιο στέλνει εντολή οικοδόμησης ενός εύρωστου ηγετικού Οργανισμού επάνω στις υποδομές που έχουν δημιουργηθεί από το Hellenic Hull και δεσμεύθηκε να εργασθεί για την εκτέλεση αυτής της εντολής.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο κ. Γιώργιος Σπ. Αλεξανδράτος είναι διευθύνων σύμβουλος της Apollonia Lines S.A. Κατέχει πτυχίο Ναυτιλιακών Σπουδών και Ναυτικού Δικαίου και μεταπτυχιακό τίτλο στα Διεθνή Ναυτιλιακά με ειδίκευση στη διαχείριση ναυτιλιακών κρίσεων, από το πανεπιστήμιο του Κάρντιφ της Ουαλίας.

Είναι μέλος στους ακόλουθους ναυτιλιακούς Οργανισμούς:

• Γενικός Γραμματέας της 'Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων
• Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
• Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κορεάτικου Νηογνώμονα
• Μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της 'Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Ο HELLENIC HULL MUTUAL ASSOCIATION PLC. κοντά στους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς

Μετά από εισήγηση του Προέδρου του Hellenic Hull Mutual Association Plc., κ. Γιώργου Σπ. Αλεξανδράτου, ο οποίος κατάγεται από την Κεφαλονιά και ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. των Διαχειριστών του Συνδέσμου, το Hellenic, επιθυμώντας να στηρίξει τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας στο νησί της Κεφαλονιάς, θα παράσχει δωρεάν κάλυψη κινδύνων στα πλοία του Συνδέσμου, τα οποία βρίσκονται ή πρόκειται να ελλιμενισθούν στο νησί για να φιλοξενήσουν τους ανθρώπους που χρήζουν άμεσης ανάγκης στέγασης και φροντίδας για όσο καιρό απαιτείται να παραμείνουν εκεί.

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter