Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σάμος: Προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση

aktoploia-000

Σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για την άθλια και ανύπαρκτη ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του νομού, αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Σάμου Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους παρουσία του νομικού συμβούλου της Π.Ε. Σάμου.


Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, καθώς στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα που υπάρχουν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σάμου με τον Πειραιά προστέθηκε ένα ακόμη, αυτό της προσωρινής αποδρομολόγησης του πλοίου «European Express».
Στη σύσκεψη, που έγινε με τη συμμετοχή του δημάρχου Σάμου, του προέδρου του Επιμελητηρίου και ύστερα από τηλεφωνικές επαφές με τους δημάρχους της Ικαρίας, των Φούρνων και του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου αποφασίστηκε, επίσης, η υποβολή και συζήτηση του θέματος, εκτός ημερησίας διάταξης στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου.
Εξάλλου αποφασίστηκε και η συνάντηση έως το τέλος της εβδομάδος, με την συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφερειακής Αρχής και των Τοπικών Φορέων, με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου στον Πειραιά.
Να μην εγκρίνει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) την τροποποίηση των δρομολογίων που ζητά η NEL για να καλύψει τις ακτοπλοϊκές ανάγκες του βορειανατολικού Αιγαίου, ζήτησαν φορείς του Βορείου Αιγαίου.
Το συγκεκριμένο αίτημα διατύπωσαν η βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ Αγνή Καλογερή και στο σύνολό τους όλοι οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Β. Αιγαίου που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του ΣΑΣ.
Η NEL ζήτησε, δια μέσου του εκπροσώπου της, να εγκριθούν τα δρομολόγια αφού ήδη η εταιρεία έχει μπει στον νόμο για εξυγίανση, και με την πρότασή της αυτή τής δίνεται η δυνατότητα να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ακριτών του Βορείου Αιγαίου. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας έκανε λόγο και για καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των επιδοτήσεων που δυσχεραίνουν τη λειτουργία της, ενώ ισχυρίστηκε ότι οι συστημικές τράπεζες έχουν την τάση να δημιουργήσουν μονοπώλια στην ακτοπλοΐα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter