Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης «Δεσμοί Αίματος»

attica group big

Με κύρια χαρακτηριστικά τη μεγάλη συμμετοχή και την έντονη διάθεση προσφοράς, ολοκληρώθηκε η 15η εθελοντική αιμοδοσία των εργαζομένων του Ομίλου Attica Group σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γ. Γεννηματάς". Με σύνθημα «Δεσμοί Αίματος», οι εργαζόμενοι του Ομίλου επιβεβαίωσαν ότι η δυναμική του Ομίλου, πηγάζει από την ευαισθησία, την κοινωνική συνείδηση και το αίσθημα αλληλεγγύης των ανθρώπων του. Η εθελοντική αιμοδοσία των εργαζομένων της Attica Group, η οποία ξεκίνησε το 2009 και έχει γίνει πλέον θεσμός, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες που αναπτύσσει ο Όμιλος στο πλαίσιο της κοινωνικής του υπευθυνότητας.

Όπως κάθε χρόνο τα τελευταία 9 χρόνια, έτσι και εφέτος οι εθελοντές αιμοδότες εργαζόμενοι σε ξηρά και θάλασσα προσήλθαν στις 24 & 25 Οκτωβρίου στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου αλλά και στα πλοία κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο λιμάνι του Πειραιά και έδωσαν αίμα, επιτυγχάνοντας ο αριθμός των φιαλών που συγκεντρώθηκαν να αγγίξει τις 70.

Οι 70 μονάδες αίματος, που συγκεντρώθηκαν, επιβεβαίωσαν πως η πρωτοβουλία αυτή έχει καταστεί «Δεσμός Αίματος» για όλους εμάς στην Attica Group, ενώ παράλληλα προάγει τις έννοιες και τις αξίες της εθελοντικής αιμοδοσίας και ενισχύει το πνεύμα αλληλεγγύης των εργαζομένων στα γραφεία, στα πλοία και στα πρακτορεία.

Η Τράπεζα Αίματος που έχει δημιουργηθεί, ανταποκρίνεται σε αιτήματα κατοίκων των απομακρυσμένων νησιών που εξυπηρετεί ο Όμιλος και καλύπτει έκτακτες ανάγκες των εργαζομένων του Ομίλου και των οικογενειών τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως την τελευταία 5ετία στο πλαίσιο του προγράμματος «Δεσμοί Αίματος» έχουν συλλεχθεί 394 μονάδες αίματος, οι οποίες έχουν διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών εργαζομένων του Ομίλου, καθώς και αιτημάτων κατοίκων των μικρών νησιών στα οποία δραστηριοποιείται ο Όμιλος. Το πρόγραμμα «Δεσμοί Αίματος» εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Attica Group που τιτλοφορείται «Με Προορισμό εσάς».

Η Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των εταιρειών SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES και AFRICA MOROCCO LINKS (AML) με συνολικά 15 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Attica Group είναι μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group, του μεγαλύτερου ελληνικού επιχειρηματικού ομίλου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter