Πεμ10212021

Last updateΠεμ, 21 Οκτ 2021 12pm

Μ. Δεληγιάννη: Θετική η εικόνα και η αποτίμηση της Ευρωπαϊκής κρουαζιέρας- Πρωταγωνίστησε στην επανεκκίνηση η Ελλάδα

0Maria Deligianni CLIA PhotoΚαθώς η φετινή περίοδος της κρουαζιέρας μετά τα «κύματα» της πανδημίας που δοκίμασε τον τομέα τείνει να «κλείσει» η κα Μαρία Δεληγιάννη, Γενική Διευθύντρια Ανατολικής Μεσογείου Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας – CLIA κλήθηκε από το “theseanation.gr” να κάνει μια πρώτη αποτίμηση. Στη συνέντευξή της μεταξύ άλλων σημειώνει πως η Μεσόγειος ήταν πάντα και παραμένει κορυφαίος προορισμός για την κρουαζιέρα ένα τονίζει τον ηγετικό ρόλο που διαδραμάτισε η Ελλάδα στην επανεκκίνηση της κρουαζιέρας.

«Ανοίγουν σαμπάνιες» στο… Cadiz

0cadiz«Φρενίτιδα» drydock στην Μεσόγειο, και όχι μόνο, με πρωταγωνιστή τομέα της κρουαζιέρας.

Έντεκα νεότευκτα κρουαζιερόπλοια εισέρχονται στην ενεργό δράση

0Φινκαντιέρι‘Έντεκα συνολικά είναι τα νεότευκτα κρουαζιερόπλοια μέσης χωρητικότητας 2.156 επιβατών που ήδη παραδόθηκαν ή θα παραδοθούν εντός του έτους στις εταιρίες που τα έχουν παραγγείλει στην προ COVID περίοδο.

Σήκωσαν άγκυρα 190 κρουαζιερόπλοια

0cruise12Ένας στόλος από 190 κρουαζιερόπλοια έχει επιστρέψει μέχρι ώρας στην ενεργό δράση.

Η «χαρά» του drydock η επανεκκίνηση της κρουαζιέρας

0drydockΗ επανεκκίνηση της κρουαζιέρας έχει φέρει τις εργασίες drydock στην Μεσόγειο σχεδόν στα προ πανδημίας επίπεδα.

Σηκώνουν άγκυρα 141 κρουαζιερόπλοια

0MSCΣηκώνουν άγκυρα 141 κρουαζιερόπλοια επιστρέφοντας στην ενεργό δράση τον τρέχοντα μήνα καθώς πλέον τα πρωτόκολλα για την μη εξάπλωση της πανδημίας έχουν επιτρέψει στις εταιρίες να επανεκκινήσουν τα προγράμματά τους.

Κρουαζιέρα: Στο ντόκο οι Ινδοί ναυτικοί

0AKTOPLOIA 2 777x437Τον αντίκτυπο της αναστολής πρόσληψης πληρωμάτων από την Ινδία λόγω της επέλασης της πανδημίας προσπαθούν να αποτυπώσουν τώρα αναλυτές που έχουν εστιάσει στο θέμα που δεν απασχολεί μόνο τον τομέα της κρουαζιέρας αλλά και τους άλλους ναυτιλιακούς τομείς.

Τα lockdown «φοβίζουν» την κρουαζιέρα – Δεν αλλάζει το CSO το US CDC

0crown irisΕνώ οι περισσότερες εταιρίες που διαχειρίζονται κρουαζιερόπλοια τα οποία εκτελούν πλόες σε ευρωπαϊκά ύδατα και προορισμούς έχουν ήδη ανακοινώσει προγράμματα έναρξη πλοών το προσεχές δίμηνο τα νέα «περιοριστικά μέτρα» κατά του κορωνοϊού «απειλούν» την επανεκκίνηση.

«Ονειρεύονται» 32 εκατομμύρια επιβάτες

0disney magicΔεν μπορεί. Κάποτε θα «τελειώσει» η πανδημία. Και οι επιβάτες θα επιστρέψουν... Κάπως έτσι φαίνεται να σκέφτονται - «ονειρεύονται»- υψηλόβαθμα στελέχη του τομέα της κρουαζιέρας αλλά και αναλυτές που διερευνούν τους ορίζοντες στην μετά COVID-19 εποχή.

«Καίγονται» εκατομμύρια δολαρίων

0carnival mardi gras«Καίγονται» εκατομμύρια δολαρίων κάθε μήνα που οι στόλοι των κρουαζιερόπλοιων παραμένουν σε αναστολή πλόων.

«Πάγωσε την τσιμινιέρα» το… US CDC

0dark clouds Μετά το τρίτο και ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας με τις νέες μεταλλάξεις δεν αποκλείεται να «κτυπήσει» τις ΗΠΑ καθιστώντας ακόμη πιο ασαφή τον ορίζοντα έναρξης των κρουαζιέρων στα αμερικανικά χωρικά ύδατα και όχι μόνο.

«Ζεσταίνει» την ανατολική Μεσόγειο το «πράσινο διαβατήριο»

kroyziera pireas 053Το ταχύρυθμο εμβολιαστικό πρόγραμμα του Ισραήλ χάρη στο ποίο έχει επιτευχθεί μεγάλο ποσοστό ανοσίας στην κοινότητα της χώρας φαίνεται να επαναπροσδιορίζει βασικές παραμέτρους στον χάρτη της κρουαζιέρας στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Απριλο-Μάης και τα… εμβόλια

0crown irisΠρωτόκολλα, εμβολιασμοί πληρωμάτων, αναστολές εκκίνησης προγραμμάτων, απαγορεύσεις πτήσεων από τις «κόκκινες» χώρες.

Μπάρκο μετά τον… εμβολιασμό

0VAC 1Μπάρκο για τα πληρώματα κρουαζιερόπλοιων μετά τον εμβολιασμό τους κατά του COVID-19 είναι η νέα «τάση» που έχουν δρομολογήσει εταιρίες που διαχειρίζονται στόλους κρουαζιερόπλοιων.

Ώρα για… drydock

0drydockΟι παρατάσεις αγκυροβολίας ελέω των μέτρων για την μη περεταίρω διασποράς της πανδημίας διαδέχονται η μία την άλλη με τις εταιρίες του τομέα της κρουαζιέρας να παρατηρούν την τάση για επαναφορά αυστηρών lockdown από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Scrap 13 κρουαζιερόπλοια το 2020

0grand celebration scrapΤα στοιχήματα έχουν τεθεί ήδη. Δεκατρία κρουαζιερόπλοια έβαλαν πλώρη το 2020 για τα διαλυτήρια. Πόσα θα βάλουν ίδια ρώτα το 2021;

Έξι και δεκατέσσερα…

0HanseaticΈξι νεότευκτα πλοία του τομέα κρουαζιέρας περιπέτειας (Expedition Cruise) που έπεσαν στη θάλασσα το 2020 και άλλα δεκατέσσερα που θα πέσουν φέτος αναμένουν τους τυχερούς επιβάτες όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία για την κρουαζιέρα.

Τριάντα νεότευκτα και βάλε…

0carnival mardi grasΤριάντα συνολικά νεότευκτα κρουαζιερόπλοια αναμένεται να «πέσουν στη θάλασσα» το τρέχον έτος με βάση τα στοιχεία των χρόνων παράδοσης από τα βιβλία παραγγελιών των ναυπηγείων.

Δεκαπέντε νεότευκτα κρουαζιερόπλοια περιμένουν… το 2021

0carnival mardi grasΔεκαπέντε νεότευκτα  κρουαζιερόπλοια που παραδόθηκαν το 2020, μεταξύ των οποίων τρία πριν κηρυχθεί πανδημία η κρίση του covid-19, με τα περισσότερα να μην έχουν δει επιβάτες στα επίπεδα επιβίβασής τους, περιμένουν να κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους το 2021.

Κρουαζιέρα: Ελπίδες για ένα καλό δεύτερο εξάμηνο του 2021

0celebrrityΣτα εμβόλια αλλά και τα αυστηρά πρωτόκολλα που πρόκειται να εφαρμόσουν οι εταιρίες που διαχειρίζονται στόλους κρουαζιερόπλοιων φαίνεται να αποδίδουν αναλυτές της αγοράς της κρουαζιέρας το αυξημένο ενδιαφέρον για το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

COVID-19: Ρεβάνς το… 2022 για την κρουαζιέρα

0MSCMERAVIGLIAΕυρώπη και Αλάσκα φαίνεται θα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι προορισμοί για την παγκόσμια κρουαζιέρα το 2022.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter