Κυρ06162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Την ανιούσα οι ναύλοι

0koytiΜια «ασυνήθιστη» ανισορροπία προσφοράς και ζήτησης οδηγεί τους ναύλους διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων πίσω στα υψηλά επίπεδα της περιόδου της πανδημίας,

Καλά πήγε η κρουαζιέρα στην Ελλάδα το 2023

0kroyazieroploioΣύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της ΤτΕ που αποτυπώνει στοιχεία για την κρουαζιέρα τα οποία επεξεργάστηκε το ΙΝΣΕΤΕ, το 2023 η Ελλάδα υποδέχθηκε περισσότερους από 3,3 εκατ. τουρίστες κρουαζιέρας, αυξημένους κατά +64% σε σύγκριση με το 2022

Ρεκόρ όλων των εποχών στις αφίξεις της κρουαζιέρας το 2023

0κρουαζιεραΤο έτος 2023 αποτέλεσε μια εκπληκτική χρονιά για την κρουαζιέρα στη χώρα μας ξεπερνώντας κάθε ιστορικό προηγούμενο στις συνολικές αφίξεις επιβατών. Ειδικότερα σε 49 ελληνικά λιμάνια οι συνολικές αφίξεις κρουαζιεροπλοίων ανήλθαν σε 5.230 και ο αριθμός επιβατών σε 7.003.150 δηλαδή επιπλέον 450 αφίξεις πλοίων με 2.373.500 επιβάτες έναντι του 2022.

15,5 δις δολάρια θα φτάσουν οι επενδύσεις σε «έξυπνα λιμάνια» το 2032

amvourgo limaniΗ «αγορά» των έξυπνων λιμένων ( process automation, blockchain,internet of things, artificial intelligence), αποτιμάται σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 και εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 15,5 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2032.

«Βούλιαξε» η κρουαζιέρα στην Μ. Θάλασσα

0krouaziera 650Το «τέλος» της κρουαζιέρας στην Μαύρη Θάλασσα σήμανε η σύρραξη Ρωσίας – Ουκρανίας η οποία έχει εισέλθει στο δεύτερο χρόνο.

Clarksons: Το 65% του βιβλίου παραγγελιών της βιομηχανίας κρουαζιέρας θα λειτουργεί με εναλλακτικά καύσιμα

0methanolΗ βιομηχανία κρουαζιέρας προωθεί την υιοθέτηση εναλλακτικών καυσίμων ως μέρος των προσπαθειών απαλλαγής από τον άνθρακα, με το 65% του τρέχοντος βιβλίου παραγγελιών να είναι ικανό να λειτουργεί με εναλλακτικά καύσιμα, σύμφωνα με στοιχεία της Clarksons.

MedCruise: Προβληματισμός για τα διαβατήρια…

0COSTAΚαθώς οι κρουαζιέρες των τριών ηπείρων στην Ανατολική Μεσόγειο προσελκύουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον του κοινού της κρουαζιέρας το θέμα των «συνοριακών» διατυπώσεων φαίνεται ότι απασχολεί ιδιαίτερα τα υψηλόβαθμα στελέχη του τομέα.

Το EU ETS επηρεάζει και την κρουαζιέρα

0celebrrityΑλλαγές στις ρότες των κρουαζιερόπλοιων, μικρότερες ταχύτητες και συχνότερες προσεγγίσεις σε λιμάνια αλλά και αυξήσεις στις τιμές των "πακέτων" «βλέπουν» αναλυτές του τομέα της κρουαζιέρας που έχουν εστιάσει στα «απόνερα» που θα δημιουργήσει η εφαρμογή του EU ETS το οποίο επηρεάζει και τους άλλου κλάδους της φορτηγού ναυτιλία.

«Με το δεξί» οι ναυπηγήσεις κρουαζιερόπλοιων

0Fincantieri4Η μετά COVID 19 εποχή για την κρουαζιέρα αναμένεται ενδιαφέρουσα καθώς όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν ότι ο τομέας του θαλάσσιου τουρισμού επανακάμπτει δριμύτερος.

«Αποπλέει» το 2022 με 20 νεότευκτα κρουαζιερόπλοια- Ελπιδοφόρο το 2023

0Celestyal Olympia PatmosΕίκοσι νεότευκτα κρουαζιερόπλοια προστέθηκαν στον παγκόσμιο στόλο των κρουαζιερόπλοιων το έτος που φεύγει. Το 2022 η κρουαζιέρα μετά την «τρικυμία» της πανδημίας επανάκαμψε δυναμικά με το 2023 να «υπόσχεται» μία ακόμη καλύτερη χρονιά.

365 κρουαζιερόπλοια…

0krouazieroploio peiraiasΣτην ενεργό δράση βρίσκεται ένας στόλος από 365 κρουαζιερόπλοια από προχθές.

Θα μπορούσε να είναι, αλλά…

0Baltic CruisesΤην ρευστότητα της κατάστασης όσον αφορά στις κρουαζιέρες στην Βαλτική επιβεβαίωσε η Cruise Baltic που εκπροσωπεί φορείς που δραστηριοποιούνται στις κρουαζιέρες στην εν λόγω περιοχή.

Κρουαζιέρα: Συννεφιάζει και… στη Βαλτική

0BalticRouteΜετά την «κατάρρευση» των προσπαθειών αναζωογόνησης της κρουαζιέρας στην Μαύρη Θάλασσα λόγω της σύρραξης Ρωσίας Ουκρανίας η κρουαζιέρα στην Βαλτική «βλέπει τον ορίζοντα να συννεφιάζει».

Δημοσίευσε η CLIA την έκθεση State of the Cruise Industry Outlook

0CLIA LogoΗ Διεθνής Ένωση Κρουαζιερόπλοιων, δημοσίευσε σήμερα την έκθεση State of the Cruise Industry Outlook για το 2022.

Με το δεξί η χρονιά για τα drydocks

0drydockΗ κρουαζιέρα ανασυντάσσεται μετά το σοκ της πανδημίας.

ΕΛΙΜΕ: Έτος επανεκκίνησης της κρουαζιέρας το 2021

0Celestyal Olympia PatmosΗ Ένωση Λιμένων Ελλάδος, όπως κάθε χρόνο, προχώρησε στη δημοσιοποίηση των συγκεντρωτικών στοιχείων αφίξεων και επιβατών για την Ελληνική κρουαζιέρα. Στο πλαίσιο αυτό, και με βάση τα στοιχεία που έρχονται στο φως, το 2021 χαρακτηρίζεται ως έτος επανεκκίνησης και ανάκαμψης για τον κλάδο μετά την επί μήνες διακοπή και ουσιαστική συρρίκνωση δραστηριοτήτων το 2020, λόγω της πανδημίας.

Κρουαζιέρα : Full speed ahead και τον Δεκέμβρη…

0MSC20Seaview20Η παγκόσμια επανεκκίνηση της κρουαζιέρας συνεχίζεται τον Δεκέμβριο με 239 κρουαζιερόπλοια να λειτουργούν από 68 εταιρίες παγκοσμίως.

Στην ενεργό δράση 230 κρουαζιερόπλοια

0MSC GrandiosaΜε την εορταστική περίοδο «προ των πυλών» ο τομέας της κρουαζιέρας βρίσκεται στην φάση της «ανάνηψης» από την πανδημία.

Μ. Δεληγιάννη: Θετική η εικόνα και η αποτίμηση της Ευρωπαϊκής κρουαζιέρας- Πρωταγωνίστησε στην επανεκκίνηση η Ελλάδα

0Maria Deligianni CLIA PhotoΚαθώς η φετινή περίοδος της κρουαζιέρας μετά τα «κύματα» της πανδημίας που δοκίμασε τον τομέα τείνει να «κλείσει» η κα Μαρία Δεληγιάννη, Γενική Διευθύντρια Ανατολικής Μεσογείου Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας – CLIA κλήθηκε από το “theseanation.gr” να κάνει μια πρώτη αποτίμηση. Στη συνέντευξή της μεταξύ άλλων σημειώνει πως η Μεσόγειος ήταν πάντα και παραμένει κορυφαίος προορισμός για την κρουαζιέρα ένα τονίζει τον ηγετικό ρόλο που διαδραμάτισε η Ελλάδα στην επανεκκίνηση της κρουαζιέρας.

«Ανοίγουν σαμπάνιες» στο… Cadiz

0cadiz«Φρενίτιδα» drydock στην Μεσόγειο, και όχι μόνο, με πρωταγωνιστή τομέα της κρουαζιέρας.

Έντεκα νεότευκτα κρουαζιερόπλοια εισέρχονται στην ενεργό δράση

0Φινκαντιέρι‘Έντεκα συνολικά είναι τα νεότευκτα κρουαζιερόπλοια μέσης χωρητικότητας 2.156 επιβατών που ήδη παραδόθηκαν ή θα παραδοθούν εντός του έτους στις εταιρίες που τα έχουν παραγγείλει στην προ COVID περίοδο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter