Πεμ08052021

Last updateΠεμ, 05 Αυγ 2021 10am

Σηκώνουν άγκυρα 141 κρουαζιερόπλοια

0MSCΣηκώνουν άγκυρα 141 κρουαζιερόπλοια επιστρέφοντας στην ενεργό δράση τον τρέχοντα μήνα καθώς πλέον τα πρωτόκολλα για την μη εξάπλωση της πανδημίας έχουν επιτρέψει στις εταιρίες να επανεκκινήσουν τα προγράμματά τους.

Κρουαζιέρα: Στο ντόκο οι Ινδοί ναυτικοί

0AKTOPLOIA 2 777x437Τον αντίκτυπο της αναστολής πρόσληψης πληρωμάτων από την Ινδία λόγω της επέλασης της πανδημίας προσπαθούν να αποτυπώσουν τώρα αναλυτές που έχουν εστιάσει στο θέμα που δεν απασχολεί μόνο τον τομέα της κρουαζιέρας αλλά και τους άλλους ναυτιλιακούς τομείς.

Τα lockdown «φοβίζουν» την κρουαζιέρα – Δεν αλλάζει το CSO το US CDC

0crown irisΕνώ οι περισσότερες εταιρίες που διαχειρίζονται κρουαζιερόπλοια τα οποία εκτελούν πλόες σε ευρωπαϊκά ύδατα και προορισμούς έχουν ήδη ανακοινώσει προγράμματα έναρξη πλοών το προσεχές δίμηνο τα νέα «περιοριστικά μέτρα» κατά του κορωνοϊού «απειλούν» την επανεκκίνηση.

«Ονειρεύονται» 32 εκατομμύρια επιβάτες

0disney magicΔεν μπορεί. Κάποτε θα «τελειώσει» η πανδημία. Και οι επιβάτες θα επιστρέψουν... Κάπως έτσι φαίνεται να σκέφτονται - «ονειρεύονται»- υψηλόβαθμα στελέχη του τομέα της κρουαζιέρας αλλά και αναλυτές που διερευνούν τους ορίζοντες στην μετά COVID-19 εποχή.

«Καίγονται» εκατομμύρια δολαρίων

0carnival mardi gras«Καίγονται» εκατομμύρια δολαρίων κάθε μήνα που οι στόλοι των κρουαζιερόπλοιων παραμένουν σε αναστολή πλόων.

«Πάγωσε την τσιμινιέρα» το… US CDC

0dark clouds Μετά το τρίτο και ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας με τις νέες μεταλλάξεις δεν αποκλείεται να «κτυπήσει» τις ΗΠΑ καθιστώντας ακόμη πιο ασαφή τον ορίζοντα έναρξης των κρουαζιέρων στα αμερικανικά χωρικά ύδατα και όχι μόνο.

«Ζεσταίνει» την ανατολική Μεσόγειο το «πράσινο διαβατήριο»

kroyziera pireas 053Το ταχύρυθμο εμβολιαστικό πρόγραμμα του Ισραήλ χάρη στο ποίο έχει επιτευχθεί μεγάλο ποσοστό ανοσίας στην κοινότητα της χώρας φαίνεται να επαναπροσδιορίζει βασικές παραμέτρους στον χάρτη της κρουαζιέρας στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Απριλο-Μάης και τα… εμβόλια

0crown irisΠρωτόκολλα, εμβολιασμοί πληρωμάτων, αναστολές εκκίνησης προγραμμάτων, απαγορεύσεις πτήσεων από τις «κόκκινες» χώρες.

Μπάρκο μετά τον… εμβολιασμό

0VAC 1Μπάρκο για τα πληρώματα κρουαζιερόπλοιων μετά τον εμβολιασμό τους κατά του COVID-19 είναι η νέα «τάση» που έχουν δρομολογήσει εταιρίες που διαχειρίζονται στόλους κρουαζιερόπλοιων.

Ώρα για… drydock

0drydockΟι παρατάσεις αγκυροβολίας ελέω των μέτρων για την μη περεταίρω διασποράς της πανδημίας διαδέχονται η μία την άλλη με τις εταιρίες του τομέα της κρουαζιέρας να παρατηρούν την τάση για επαναφορά αυστηρών lockdown από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Scrap 13 κρουαζιερόπλοια το 2020

0grand celebration scrapΤα στοιχήματα έχουν τεθεί ήδη. Δεκατρία κρουαζιερόπλοια έβαλαν πλώρη το 2020 για τα διαλυτήρια. Πόσα θα βάλουν ίδια ρώτα το 2021;

Έξι και δεκατέσσερα…

0HanseaticΈξι νεότευκτα πλοία του τομέα κρουαζιέρας περιπέτειας (Expedition Cruise) που έπεσαν στη θάλασσα το 2020 και άλλα δεκατέσσερα που θα πέσουν φέτος αναμένουν τους τυχερούς επιβάτες όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία για την κρουαζιέρα.

Τριάντα νεότευκτα και βάλε…

0carnival mardi grasΤριάντα συνολικά νεότευκτα κρουαζιερόπλοια αναμένεται να «πέσουν στη θάλασσα» το τρέχον έτος με βάση τα στοιχεία των χρόνων παράδοσης από τα βιβλία παραγγελιών των ναυπηγείων.

Δεκαπέντε νεότευκτα κρουαζιερόπλοια περιμένουν… το 2021

0carnival mardi grasΔεκαπέντε νεότευκτα  κρουαζιερόπλοια που παραδόθηκαν το 2020, μεταξύ των οποίων τρία πριν κηρυχθεί πανδημία η κρίση του covid-19, με τα περισσότερα να μην έχουν δει επιβάτες στα επίπεδα επιβίβασής τους, περιμένουν να κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους το 2021.

Κρουαζιέρα: Ελπίδες για ένα καλό δεύτερο εξάμηνο του 2021

0celebrrityΣτα εμβόλια αλλά και τα αυστηρά πρωτόκολλα που πρόκειται να εφαρμόσουν οι εταιρίες που διαχειρίζονται στόλους κρουαζιερόπλοιων φαίνεται να αποδίδουν αναλυτές της αγοράς της κρουαζιέρας το αυξημένο ενδιαφέρον για το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

COVID-19: Ρεβάνς το… 2022 για την κρουαζιέρα

0MSCMERAVIGLIAΕυρώπη και Αλάσκα φαίνεται θα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι προορισμοί για την παγκόσμια κρουαζιέρα το 2022.

Κρουαζιέρα :«Μεγάλο στοίχημα» Ασία ή Μεσόγειος θα ανοίξει πρώτη

0aidaperlaΠοια αγορά για την κρουαζιέρα θα ανοίξει πρώτη και πότε; Ασία ή Μεσόγειος; Δεν πρόκειται για απλά ερωτήματα αλλά για «στοιχήματα» μεταξύ επιτελικών στελεχών που διαχειρίζονται στόλους κρουαζιερόπλοιων τα οποία και έχουν τεθεί από της ανακοινώσεως των εμβολίων κατά της πανδημίας.

COVID-19: Το «καλεντάρι» της VesselsValue για την κρουαζιέρα

0covid cruise calendarΈνα ημερολόγιο για να δείξει πώς η βιομηχανία κρουαζιέρας έχει επηρεαστεί από τον coronavirus μέσα στο τρέχον έτος δημιούργησε η VesselsValue.

CLIA: Ηγετικός ο ρόλος της βιομηχανίας κρουαζιέρας στην εφαρμογή πρακτικών που προστατεύουν το περιβάλλον

0celebrityTην πρόοδο που συνεχίζουν να κάνουν τα κρουαζιερόπλοια των μελών της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στην ανάπτυξη και την εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών και πρακτικών για την επίτευξη χαμηλότερων εκπομπών αερίων του άνθρακα, υψηλότερων αποδόσεων και ενός καθαρότερου θαλάσσιου περιβάλλοντος, εν πλω και στα λιμάνια, επιβεβαιώνει η Έκθεση Περιβαλλοντικών Τεχνολογιών και Πρακτικών της Παγκόσμιας Βιομηχανίας Κρουαζιέρας της CLIA για το 2020, η οποία εκπονήθηκε από την Oxford Economics.

ΕΕΚΦΝ: Σημαντικές απώλειες εσόδων στην ελληνική κρουαζιέρα

krouaziera OLPΣημαντικές απώλειες εσόδων στην ελληνική κρουαζιέρα υπολογίζει για φέτος η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) αναφέροντας ότι τα έσοδα δεν προβλέπεται να είναι περισσότερα από τα 100 εκατ. Ευρώ.

“Dimmer”για την κρουαζιέρα οι διαθέσεις… του κοινού

0Cruceros PullmanturΑπό τις διαθέσεις του κοινού να εμπιστευτεί τα πρωτόκολλα που εφαρμόζουν οι εταιρίες που διαχειρίζονται κρουαζιερόπλοια θα εξαρτηθεί η επιτυχία ή μη του εγχειρήματος δρομολόγησης κρουαζιερόπλοιων το τελευταίο τετράμηνο του έτους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter