Κυρ06162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Επισφαλής» η φετινή χρονιά για την Παγκόσμια οικονομία, προβλέπει έρευνα στο Νταβός

dolar 00Η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει μια χρονιά με υποτονικές προοπτικές ανάπτυξης και αβεβαιότητα που προέρχεται από γεωπολιτικές εντάσεις, σφιχτές χρηματοδοτικές συνθήκες και τον αποδιοργανωτικό αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης, διαπιστώθηκε από έρευνα μεταξύ κορυφαίων οικονομολόγων που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το παγκόσμιο εμπόριο μειώθηκε κατά 1,3% λόγω των επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα

0koytiΤο παγκόσμιο εμπόριο μειώθηκε κατά 1,3% από τον Νοέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2023 καθώς οι επιθέσεις μαχητών κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα οδήγησαν σε μείωση των όγκων φορτίων που μεταφέρονται σε αυτή την περιοχή, όπως ανέφερε σήμερα γερμανικό οικονομικό ινστιτούτο.

Η διεύρυνση των BRICS στο «μικροσκόπιο»

0Tanker deckΣτις επιδράσεις στα της ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν εστιάσει αναλυτές που παρακολουθούν την διεύρυνση των BRICS καθώς με την πρόσκληση έξι νέων μελών δημιουργείται μια ενδιαφέρουσα εμπορική δυναμική.

Είναι η τεχνολογία...

0φόρ3Μία στις τέσσερις θέσεις εργασίας πρόκειται να αλλάξει μέσα στα πέντε επόμενα χρόνια, σύμφωνα με έρευνα μεταξύ των εργοδοτών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), τον οργανισμό που είναι γνωστός για το ετήσιο φόρουμ που διεξάγει στο Νταβός της Ελβετίας.

ΕΥ: Οι 10 γεωπολιτικές εξελίξεις που θα επηρεάσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον το 2023

0ey2Αντιμέτωπες με εξαιρετικά σύνθετες και επείγουσες επιλογές πολιτικής που θα καθορίσουν την πορεία τους το 2023 και μετέπειτα βρίσκονται οι επιχειρήσεις παγκοσμίως. Αυτό προκύπτει από την τελευταία έκδοση της τακτικής έκθεσης της ΕΥ, Geostrategic Outlook 2023. Η έκθεση προσδιορίζει 10 ισχυρές, αλληλοεξαρτώμενες παγκόσμιες τάσεις που προκύπτουν από τις εξελίξεις των τελευταίων ετών και θα επηρεάσουν καθοριστικά το επιχειρηματικό περιβάλλον το 2023.

Μόνο το 7%...

rupoi ploion6Άκρως ενδιαφέρουσες είναι οι επισημάνσεις της μελέτης- ανάλυσης “Transport Benchmark” της World Benchmarking Alliance (WBA) η οποία εστίασε στο επίκαιρο και «καυτό» για τις μεταφορές και δη τις θαλάσσιες, θέμα των καυσίμων επισημαίνοντας τα κενά σε ολόκληρο τον τομέα των μεταφορών στην ανάπτυξη και κλιμάκωση βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων αντί των ορυκτών καυσίμων.

Η πρωτοβουλία Belt and Road της Κίνας «στον δρόμο» μετά την πανδημία

0Ningbo ZhousanΣτο μέλλον, μετά την πανδημία και εν μέσω πολέμου, του φιλόδοξου Belt and Road Initiative (BRI), σχεδίου για την ανάπτυξη δύο νέων εμπορικών οδών που συνδέουν την Κίνα με άλλα κράτη και εκπονήθηκε το 2013, αναφέρθηκαν οι συμμετέχοντες στη σχετική συζήτηση, κατά τις εργασίες της δεύτερης ημέρας του 7oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, το οποίο πραγματοποιείται στους Δελφούς 6 - 9 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ρεκόρ στις αποτιμήσεις Εξαγορών & Συγχωνεύσεων το 2021 σε παγκόσμιο επίπεδο- Θετικές προοπτικές για τις συναλλαγές και το 2022

PWC logoΠρωτοφανής αύξηση παρατηρήθηκε στην αξία και τον όγκο των συναλλαγών το 2021 σύμφωνα με την έρευνα της PwC "Global M&A Industry Trends Outlook 2022”.

Αισιόδοξοι οι CEO

PwCΣύμφωνα με τα ευρήματα της 25η Ετήσιας Έκθεσης CEO της PwC, η συνεχιζόμενη πανδημία, αλλά και οι συνθήκες της αγοράς, όπως ο αυξανόμενος πληθωρισμός, οι διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας και το μεγάλο κύμα παραιτήσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου, αυξάνουν την πίεση για τους CEO παγκοσμίως.

Unctad: Σωτήριοι οι εμβολιασμοί

0ναυτικοίΆκρως ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία έκθεσης της Unctad με θέμα «Review of Maritime Transport» σύμφωνα με τα οποία οι παγκόσμιοι εμβολιασμοί είναι η μόνη διέξοδος από το χάος της εφοδιαστικής αλυσίδας.

PwC Net Zero Economy Index: Η παγκόσμια ταχύτητα μείωσης εκπομπών διοξειδίου χρειάζεται να πενταπλασιαστεί για επίτευξη της Συμφωνίας του Παρισιού

co emissions 4324Σύμφωνα με τον Δείκτη «PwC Net Zero Economy Index 2021», απαιτείται ρυθμός μείωσης των εκπομπών άνθρακα της τάξης του 12,9% - πέντε φορές μεγαλύτερος από τον ρυθμό που επιτεύχθηκε τον περασμένο χρόνο (2,5%) και οκτώ φορές ταχύτερος από τον παγκόσμιο μέσο όρο κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα - ώστε να μειωθούν στο ήμισυ οι παγκόσμιες εκπομπές έως το 2030 και να επιτευχθεί μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα έως τα μέσα του αιώνα.

Η τεχνολογία blockchain δύναται να δώσει ώθηση στην παγκόσμια οικονομία κατά 1,76 τρισ. δολάρια ΗΠΑ έως το 2030

0blockchain 2Η νέα έκθεση της PwC «Time for trust: The trillion-dollar reason to rethink blockchain», στην διερευνά τους τρόπους χρήσης της τεχνολογίας blockchain σήμερα και τις δυνατότητες επίδρασης του στην παγκόσμια οικονομία.

PwC: Πάνω από το 50% των ιδιωτικών επιχειρήσεων ΕΜΕΑ αναμένουν μείωση των εσόδων τους

0πραΤον κρίσιμο ρόλο της υψηλής ευελιξίας για την επίτευξη καλύτερων επιδόσεων στο πλαίσιο διαχείρισης των σημαντικών επιπτώσεων της πανδημίας του COVID - 19 αποτυπώνει η ετήσια έρευνα «EMEA Private Business Survey» της PwC.

ΠΟΕ: Η βουτιά-ρεκόρ του εμπορίου θα μπορούσε να είναι χειρότερη

0koytiΤο παγκόσμιο εμπόριο αγαθών κατέγραψε μείωση ρεκόρ τους πρώτους πέντε μήνες του έτους λόγω της πανδημίας της COVID-19, αλλά δεν επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο, όπως ανέφερε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ).

UNCTAD: Το διεθνές εμπόριο αγαθών θα μειωθεί κατά 20% το 2020

01075885 εμπορευματοκιβωτίαΜείωση της τάξης του 20% θα παρουσιάσει , ελεω πανδημίας,το διεθνές εμπόριο αγαθών το τρέχον έτος σύμφωνα με στοιχεία έκθεσης της UNCTAD.

Έκθεση «Paying Taxes 2020»: Η τεχνολογία αρωγός για την πληρωμή των φόρων από πλευράς επιχειρήσεων ανά τον κόσμο

0PwC logoΗ 14η ετήσια έκθεση «Paying Taxes 2020» της PwC και της Παγκόσμιας Τράπεζας για το 2020, αποτυπώνει τα σημαντικά πλεονεκτήματα που παρέχουν στους φορολογούμενους οι φορολογικές αρχές, ανά τον κόσμο, μέσω της υιοθέτησης των τεχνολογικών λύσεων.

Σκοτεινιάζουν τον ορίζοντα της παγκόσμιας οικονομίας οι εμπορικές διενέξεις λέει ο Fitch

3fitch8Δυσοίωνη πρόβλεψη για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας ήρθε από τον οίκο αξιολόγησης Fitch Ratings.

«Τραυματίζει» το θαλάσσιο τουρισμό η «αστάθεια» στην Ανατολική Μεσόγειο

0mykonosΟρατός είναι ο κίνδυνος να υποστεί ανήκεστο βλάβη ο θαλάσσιος τουρισμός στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσόγειου στην περίπτωση που υπάρξει παρατεταμένη αστάθεια στα γεωπολιτικά ελέω Τουρκίας.

Οι εκπομπές μεθανίου στην ατμόσφαιρα αυξάνονται για άγνωστο λόγο

0μεθάνιοΤο διοξείδιο του άνθρακα είναι το πιο άφθονο «αέριο του θερμοκηπίου» στην ατμόσφαιρα, αλλά το μεθάνιο το πιο ισχυρό.

22η παγκόσμια ετήσια έκθεση CEO της PwC: Μειωμένη η αισιοδοξία των διευθυνόντων συμβούλων σχετικά με την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη

PwCΣχεδόν το 30% των επιχειρηματικών ηγετών εκτιμούν ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα μειωθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ποσοστό σχεδόν εξαπλάσιο σε σχέση με το αντίστοιχο 5% που καταγράφηκε την περασμένη χρονιά.

Eurasia Group: Το γεωπολιτικό περιβάλλον είναι το πιο επικίνδυνο των τελευταίων δεκαετιών

0EarthΤο 2019 θα είναι η χρονιά, κατά την οποία τα απανωτά χτυπήματα στο σύστημα της δυτικής συμμαχίας και στο οικοδόμημα της παγκόσμιας διακυβέρνησης απειλούν με ανατροπή την παλαιά τάξη πραγμάτων, εκτιμά η δεξαμενή σκέψης Eurasia Group, προσθέτοντας ότι «το γεωπολιτικό περιβάλλον είναι το πιο επικίνδυνο των τελευταίων δεκαετιών».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter