Πεμ10212021

Last updateΠεμ, 21 Οκτ 2021 12pm

Η τεχνολογία blockchain δύναται να δώσει ώθηση στην παγκόσμια οικονομία κατά 1,76 τρισ. δολάρια ΗΠΑ έως το 2030

0blockchain 2Η νέα έκθεση της PwC «Time for trust: The trillion-dollar reason to rethink blockchain», στην διερευνά τους τρόπους χρήσης της τεχνολογίας blockchain σήμερα και τις δυνατότητες επίδρασης του στην παγκόσμια οικονομία.

PwC: Πάνω από το 50% των ιδιωτικών επιχειρήσεων ΕΜΕΑ αναμένουν μείωση των εσόδων τους

0πραΤον κρίσιμο ρόλο της υψηλής ευελιξίας για την επίτευξη καλύτερων επιδόσεων στο πλαίσιο διαχείρισης των σημαντικών επιπτώσεων της πανδημίας του COVID - 19 αποτυπώνει η ετήσια έρευνα «EMEA Private Business Survey» της PwC.

ΠΟΕ: Η βουτιά-ρεκόρ του εμπορίου θα μπορούσε να είναι χειρότερη

0koytiΤο παγκόσμιο εμπόριο αγαθών κατέγραψε μείωση ρεκόρ τους πρώτους πέντε μήνες του έτους λόγω της πανδημίας της COVID-19, αλλά δεν επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο, όπως ανέφερε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ).

UNCTAD: Το διεθνές εμπόριο αγαθών θα μειωθεί κατά 20% το 2020

01075885 εμπορευματοκιβωτίαΜείωση της τάξης του 20% θα παρουσιάσει , ελεω πανδημίας,το διεθνές εμπόριο αγαθών το τρέχον έτος σύμφωνα με στοιχεία έκθεσης της UNCTAD.

Έκθεση «Paying Taxes 2020»: Η τεχνολογία αρωγός για την πληρωμή των φόρων από πλευράς επιχειρήσεων ανά τον κόσμο

0PwC logoΗ 14η ετήσια έκθεση «Paying Taxes 2020» της PwC και της Παγκόσμιας Τράπεζας για το 2020, αποτυπώνει τα σημαντικά πλεονεκτήματα που παρέχουν στους φορολογούμενους οι φορολογικές αρχές, ανά τον κόσμο, μέσω της υιοθέτησης των τεχνολογικών λύσεων.

Σκοτεινιάζουν τον ορίζοντα της παγκόσμιας οικονομίας οι εμπορικές διενέξεις λέει ο Fitch

3fitch8Δυσοίωνη πρόβλεψη για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας ήρθε από τον οίκο αξιολόγησης Fitch Ratings.

«Τραυματίζει» το θαλάσσιο τουρισμό η «αστάθεια» στην Ανατολική Μεσόγειο

0mykonosΟρατός είναι ο κίνδυνος να υποστεί ανήκεστο βλάβη ο θαλάσσιος τουρισμός στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσόγειου στην περίπτωση που υπάρξει παρατεταμένη αστάθεια στα γεωπολιτικά ελέω Τουρκίας.

Οι εκπομπές μεθανίου στην ατμόσφαιρα αυξάνονται για άγνωστο λόγο

0μεθάνιοΤο διοξείδιο του άνθρακα είναι το πιο άφθονο «αέριο του θερμοκηπίου» στην ατμόσφαιρα, αλλά το μεθάνιο το πιο ισχυρό.

22η παγκόσμια ετήσια έκθεση CEO της PwC: Μειωμένη η αισιοδοξία των διευθυνόντων συμβούλων σχετικά με την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη

PwCΣχεδόν το 30% των επιχειρηματικών ηγετών εκτιμούν ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα μειωθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ποσοστό σχεδόν εξαπλάσιο σε σχέση με το αντίστοιχο 5% που καταγράφηκε την περασμένη χρονιά.

Eurasia Group: Το γεωπολιτικό περιβάλλον είναι το πιο επικίνδυνο των τελευταίων δεκαετιών

0EarthΤο 2019 θα είναι η χρονιά, κατά την οποία τα απανωτά χτυπήματα στο σύστημα της δυτικής συμμαχίας και στο οικοδόμημα της παγκόσμιας διακυβέρνησης απειλούν με ανατροπή την παλαιά τάξη πραγμάτων, εκτιμά η δεξαμενή σκέψης Eurasia Group, προσθέτοντας ότι «το γεωπολιτικό περιβάλλον είναι το πιο επικίνδυνο των τελευταίων δεκαετιών».

Διψήφια αύξηση στη δαπάνη για Έρευνα & Ανάπτυξη σε Κίνα και Ευρώπη

economy 94353Αύξηση κατά 11% της ετήσιας παγκόσμιας εταιρικής δαπάνης σε R&D κατά το 2018, αγγίζοντας τα 782 δις δολάρια ετησίως καταγράφει η ετήσια ανάλυση των 1000 μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών στον κόσμο με βάση την επένδυση σε R&D. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από την Strategy& , μέλος του παγκόσμιου δικτύου PwC.

«Κόκκινο φανάρι» στα σύνορα για τις υπερταχείες εμπορευματικές μεταφορές;

2 bagonia oseΜπορεί να έχουν ξοδευτεί δισεκατομμύρια ευρώ, να «τρέχουν» από 20ετίας ευρωπαϊκά προγράμματα για τις συνδυασμένες και ειδικότερα τις σιδηροδρομικές μεταφορές αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ακόμη κατορθώσει να αποκτήσει ενιαίο σιδηροδρομικό δίκτυο υπερταχέων μεταφορών.

Θετική η ένταξη στην ΕΕ λέει η πλειοψηφία των Ελλήνων

0simaies eeΑύξηση στο ποσοστό των Ελλήνων που θεωρούν θετικό το γεγονός της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΕ καταγράφεται ένα χρόνο πριν τις Ευρωπαϊκές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, ανησυχία ωστόσο για την πορεία των πραγμάτων.

Αν και νησί, η Ιρλανδία είναι η λιγότερο ναυτική χώρα της Ευρώπης

container 8425Η Ιρλανδία μαζί με την Κύπρο, τη Μάλτα και τη Βρετανία (ακόμη...) είναι μια από τις τέσσερις νησιωτικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μολοντούτο, είναι η χώρα που χρησιμοποιεί λιγότερο και από τις 27 εταίρους της στην ΕΕ τη θαλάσσια οδό στο εξωτερικό της εμπόριο.

«Κτυπήματα» από Ισλαμιστές και στη θάλασσα «βλέπει» το ΝΑΤΟ

natoΤο κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο «κτυπημάτων» Ισλαμιστών και σε θαλάσσιους στόχους στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και όχι μόνο έκρουσε το ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες από την τελευταία ενημέρωση στο Λονδίνο ο Βρετανός αντιναύαρχος του ΝΑΤΟ, Κλάιβ Τζόνστον, σημείωσε μεταξύ άλλων η τρομοκρατική οργάνωση επιχειρεί να χτίσει ναυτική δύναμη και να εξαπολύσει επιθέσεις σε κρουαζιερόπλοια ή εμπορικά πλοία στη Μεσόγειο χρησιμοποιώντας εξελιγμένα όπλα μέσω θαλάσσης.

Μεσόγειος: «Η θάλασσα των νεκρών» παράνομων μεταναστών;

lathrometanastes-italia-LΣυγκλονιστικοί είναι οι αριθμοί των επίσημα καταγεγραμμένων ... νεκρών παράνομων μεταναστών στη Μεσόγειο Θάλασσα την τελευταία τριετία όπως παρουσιάζονται σε έκθεση της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην οποία μεταξύ άλλων τονίζονται και οι αιτίες της μαζικής προσπάθειας από χώρες της Β. Αφρικής και το ανατολικό «πέταλο» της Μεσογείου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter