Πεμ10212021

Last updateΠεμ, 21 Οκτ 2021 12pm

‘Έτοιμη να ανοίξει σαμπάνιες…

077 τροπιδαΠροετοιμάζεται να ανοίξει σαμπάνιες είναι κατά πληροφορίες η Ιταλική ναυπηγική βιομηχανία η οποία είναι έτοιμη να διεκδικήσει την υλοποίηση του σχεδιασμού για την ανανέωση του ελληνικού ακτοπλοϊκού στόλου.

Προγραμματική Σύμβαση ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και ΥΝΝΠ

0επιβατεςΠρογραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου με τίτλο “Μελέτη Αναμόρφωσης Συστήματος Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών” υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Αναγκαία η στήριξη της ακτοπλοΐας- Παρουσιάστηκε μελέτη του ΙΟΒΕ

0επιβατεςΣε αναζήτηση των κατάλληλων χρηματοδοτικών ευρωπαϊκών, και όχι μόνο, εργαλείων που θα επιτρέψουν την σταδιακή ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου βρίσκεται η ελληνική ακτοπλοΐα.

«Μαύρος» Σεπτέμβρης για την ακτοπλοΐα

0επιβατεςΣε επίπεδα lockdown αναμένεται να κυμανθεί το Σεπτέμβριο η ακτοπλοϊκή κίνηση καθώς η περίοδος των αδειών λήγει αλλά και σταδιακά η τουριστική περίοδος που δοκιμάστηκε σκληρά από τα απόνερα της πανδημίας.

Ακτοπλοΐα και εφοδιαστική αλυσίδα – Μια θετική προοπτική μέσα στο τέλμα

0FORTHGALIMANIΜια ιδιαίτερη πτυχή, ενίοτε παρεξηγημένη, του ακτοπλοϊκού γίγνεσθαι της χώρας φωτίζει ιδιαίτερα η 19η κατά σειρά μελέτη της XRTC για την ακτοπλοΐα η οποία δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα.

Μελέτη XRTC για την ακτοπλοΐα: «Συνυπευθυνότητα και ρεαλισμός, οι προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση της νέας πραγματικότητας»

XRTC LOGOΟι βασικές προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση της νέας πραγματικότητας στον ακτοπλοϊκό σκηνικό της χώρας είναι η συνυπευθυνότητα και ο ρεαλισμός σύμφωνα με την 19η κατά σειρά μελέτη της XRTC για την ακτοπλοΐα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στα “σκαριά” νέοι σχεδιασμοί

0επιβατεςΟι υπηρεσίες του YNANΠ, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, επεξεργάζονται ειδικό πρόγραμμα-καθεστώς, για την ενίσχυση των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων που πλήττονται προκειμένου να παρασχεθεί η αναγκαία στήριξη για τις ζημιές του κλάδου, αξιοποιώντας και ευρωπαϊκούς πόρους.

Κρήτη – 3 Εβδομάδες χωρίς κρούσματα Κορωνοϊού !

0FACEBOOK MINOANΜε αισιοδοξία οι Μινωικές Γραμμές "ενημερώνουν" ότι, η Κρήτη αποτελεί περιοχή με μηδενικά κρούσματα κορωνοϊού εδώ και τρεις εβδομάδες, όπως επιβεβαιώνουν επιστημονικές μελέτες και έρευνες.

«Γρίφος» η επόμενη του lockdown για την ακτοπλοΐα

0επιβατεςΣε «γρίφο» για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η «επόμενη» της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων της κυκλοφορίας για την ακτοπλοΐα καθώς με τα μέχρι ώρας γνωστά θα πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας για την μη μετάδοση του κορωνοϊού.

Σε φάση «μετάλλαξης» η ελληνική ακτοπλοϊκή αγορά

00999 επιβάτεςΣε φάση «μετάλλαξης» η ελληνική ακτοπλοϊκή αγορά σύμφωνα με την Ετήσια Μελέτη για την ελληνική ακτοπλοϊκή αγορά της XRTC Business Consultants Ltd που έχει τίτλο «Αξιοποίηση της Περιβαλλοντικής Οικονομίας για την επιβίωση και την εξέλιξη του κλάδου στο μέλλον».

«Πιέσεις» στους ναύλους λόγω overcapacity

00 1075885 κουτί«Πιέσεις» στους ναύλους των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων λόγω overcapacity «βλέπει» ο Alphaliner.

«Φρενάρουν» οι ρυθμοί στα εμπορευματοκιβώτια;

0λιμανιΕμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας-Ευρώπης; Overcapacity; Κόπωση των αγορών;

Ανθεκτική η ακτοπλοΐα αλλά σε λήθαργο σύμφωνα με μελέτη της XRTC

aktoploia kerkyra frontΟι 15 τίτλοι που προηγήθηκαν της 16ης ετήσιας μελέτης για την ελληνική ακτοπλοΐα των μελετών που εκπονήθηκαν από την XRTC ουσιαστικά απεικονίζουν την «ρότα» της ελληνικής ακτοπλοΐας τόσο στο επιχειρηματικό όσο και στο επιχειρησιακό περιβάλλον μέσα από τα στοιχεία που αναλύονται στις εν λόγω εκθέσεις.

ΑΝΕΚ: Προς έκδοση ομολογιακού έως 22 εκατ. ευρώ

aneklines 09Την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου μέχρι ποσού 22 εκατ. ευρώ, με χορήγηση δικαιώματος μετατροπής των ομολογιών σε κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές της ΑΝΕΚ το οποίο θα καλυφθεί με ιδιωτική τοποθέτηση, ενέκρινε η β’ επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας σήμερα 13 Μαρτίου.

Πώς χάθηκε η «ελληνική» θάλασσα της Αδριατικής για την ακτοπλοΐα μας

Finnlines grimaldi 0Η απόφαση του ομίλου Grimaldi να «αποσύρει» τη θυγατρική του Minoan Lines από τις γραμμές της Αδριατικής, στις οποίες πλέον η ιταλική κυριαρχία είναι σχεδόν ολοκληρωτική, με μόνη ελληνική παρουσία την κοινοπραξία ΑΝΕΚ-Attica, εξακολουθεί να απασχολεί όπως είναι φυσικό τον ακτοπλοϊκό κλάδο, αφού μεταβάλλει δεδομένα τουλάχιστον 50 ετών, που ήθελαν την Αδριατική μία κυρίως «ελληνική» θάλασσα, αν και Έλληνες και Ιταλοί ξεκίνησαν συνεργαζόμενοι το «άνοιγμα» των γραμμών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter