Κυρ10062024

Last updateΚυρ, 06 Οκτ 2024 8am

Απολύσεις και αναζήτηση χρηματοδότησης από το Meyer Werft

0meyer werft

Το Meyer Werft και το συνδικάτο IG Metall κατέληξαν σε σημαντικές συμφωνίες ως το πρώτο βήμα προς μια προτεινόμενη αναδιοργάνωση και διάσωση του οικονομικά προβληματικού ναυπηγείου στο Papenburg της Γερμανίας η οποία περιλαμβάνει και απολύσεις προσωπικού.


Η εταιρεία και το συνδικάτο ανακοίνωσαν τις συμφωνίες τους σε συνέντευξη Τύπου στο Papenburg. Το συνδικάτο συμφώνησε σε περικοπές θέσεων εργασίας για 340 υπαλλήλους στο ναυπηγείο Papenburg, από την αρχική πρόταση για άμεση περικοπή 440 θέσεων. Επιπλέον, το ναυπηγείο συμφώνησε να προσπαθήσει να αποφύγει τις απολύσεις. Δεν θα ανανεώσει 100 προσωρινές θέσεις όταν λήξουν και θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης. Εάν μέχρι τον Απρίλιο του 2025 δεν έχουν φτάσει τον αριθμό των 340, τότε μπορούν να εφαρμοστούν απολύσεις.
Η Meyer Werft αντιμετωπίζει μια κρίση ρευστότητας ως επακόλουθο της πανδημίας και της αύξησης του κόστους. Η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την πολιτειακή κυβέρνηση για την παροχή κρίσιμων εγγυήσεων δανείων για τα επόμενα χρόνια.
Η Meyer Werft αναφέρεται από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι επιδιώκει χρηματοδότηση ύψους 270 εκατομμυρίων ευρώ με κρατικές εγγυήσεις δανείων για να μεταφέρει την εταιρεία μέχρι το 2027. Η πολιτειακή κυβέρνηση εξέφρασε την υποστήριξή της στην εταιρεία, ζητώντας παράλληλα τα βήματα αναδιοργάνωσης που συμφωνήθηκαν σήμερα. Ωστόσο, θα χρειαστούν επίσης την υποστήριξη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης λόγω του μεγέθους των προτεινόμενων εγγυήσεων. Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Meyer αναζητά επίσης επενδυτές
Ενώ το ναυπηγείο Papenburg μπόρεσε να διατηρήσει το βιβλίο παραγγελιών του κατά τη διάρκεια της πανδημίας και το πρόσθεσε με νέες συμβάσεις, αντιμετωπίζει έλλειψη μετρητών προκειμένου να κατασκευάσει και να παραδώσει αυτά τα κρουαζιερόπλοια. Συνήθως, οι γραμμές κρουαζιέρας παρέχουν προκαταβολή 20% με την παραγγελία και το ναυπηγείο πρέπει να χρηματοδοτήσει τα υλικά και να πληρώσει τους υπαλλήλους και τους εργολάβους κατά τη διάρκεια της περιόδου κατασκευής.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter