Τρι10082024

Last updateΤρι, 08 Οκτ 2024 8pm

Αυξάνονται τα πλοία που κινούνται με LNG

box trader 1

H SEA-LNG αναφέρει ότι τα ενεργά πλοία που τροφοδοτούνται με LNG αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 2% του παγκόσμιου ναυτιλιακού στόλου. Συμπεριλαμβανομένου του τρέχοντος βιβλίου παραγγελιών, ο αριθμός αυτός αυξάνεται σε 4% από τον αριθμό των πλοίων ή 6% από τη χωρητικότητα νεκρού βάρους (DWT).
Οι αριθμοί έχουν αυξηθεί από 21 πλοία που τροφοδοτούνται με LNG σε λειτουργία το 2010, πολλά από τα οποία είναι μικρότερα πλοία που λειτουργούν περιφερειακά, σε 590 σε λειτουργία παγκοσμίως σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο δύο φορές το μέγεθος οποιουδήποτε λειτουργούσε το 2010.
Με επιπλέον 564 υπό παραγγελία, ο συνολικός αριθμός των πλοίων που κινούνται με LNG σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2028 θα είναι 1.154. Σε αυτά προστίθενται 772 πλοία μεταφοράς LNG σε λειτουργία, με άλλα 341 υπό παραγγελία στα τέλη του 2023. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 2.000 από τα 60.000 μεγαλύτερα πλοία του κόσμου τροφοδοτούνται πλέον με LNG. Επιπλέον, σύμφωνα με την DNV, τα πλοία διπλού καυσίμου ΥΦΑ αποτελούν το ένα τρίτο του βιβλίου παραγγελιών νέας κατασκευής.
Προς υποστήριξη αυτής της επέκτασης στα πλοία διπλού καυσίμου LNG, οι δεξαμενές LNG είναι επί του παρόντος διαθέσιμες σε 185 λιμάνια, με επιπλέον 50 να προστίθενται το επόμενο έτος. Ο στόλος των πλοίων ανεφοδιασμού καυσίμων έχει αυξηθεί από ένα μόνο σκάφος το 2010 σε 60 που λειτουργούν σήμερα, με άλλα 13 υπό παραγγελία και σημαντικό ενδιαφέρον για τη ναυτιλιακή κοινότητα να συνεχίσει να επενδύει σε αυτά τα απαραίτητα περιουσιακά στοιχεία. Αυτή η επεκτεινόμενη υποδομή είναι άμεσα έτοιμη για υγροποιημένο βιομεθάνιο (bio-LNG) καθώς κλιμακώνεται και, τελικά, e-methane (ανανεώσιμο συνθετικό ή e-LNG), παρέχοντας στους πλοιοκτήτες και τους φορείς εκμετάλλευσης την εμπιστοσύνη ότι τα πλοία που παραγγέλλονται σήμερα είναι ανθεκτικά στο μέλλον για το 2050 και μετά.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter