Κυρ09082024

Last updateΣαβ, 07 Σεπ 2024 9pm

Ο CII στην τρέχουσα μορφή του είναι ανεπαρκής

rupoi ploion6

Με τις συζητήσεις σχετικά με τον Δείκτη Έντασης Άνθρακα (CII) του ΙΜΟ (Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός) να πρόκειται να ξαναρχίσουν στη συνεδρίαση 82 της Επιτροπής Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (MEPC) τον Σεπτέμβριο, η INTERCARGO, η ένωση των ναυτιλιακών εταιρειών ξηρού χύδην φορτίου, μαζί με τις άλλες παγκόσμιες ναυτιλιακές ενώσεις, εξέδωσαν σχετική κοινή δήλωση πολιτικής προς τον ΙΜΟ ζητώντας αλλαγές στα ελαττώματα του δείκτη έντασης άνθρακα (CII).
Μαζί με τις CLIA, BIMCO, InterManager, ICS και INTERTANKO, η INTERCARGO έχει επισημάνει ότι ο CII στην τρέχουσα μορφή του είναι ανεπαρκής και η ενιαία προσέγγισή του, έχει εγγενή ελαττώματα που τιμωρούν άδικα τη ναυτιλιακή βιομηχανία, ιδιαίτερα τον τομέα ξηρού χύδην φορτίου.
Σύμφωνα με τη στρατηγική του ΙΜΟ για τη μείωση των εκπομπών από τη ναυτιλία, ο τομέας προσπαθεί ενεργά να κάνει ό, τι μπορεί για να επιτύχει τον στόχο να είναι απαλλαγμένος από άνθρακα έως το 2050. Ωστόσο, λόγω σοβαρών ελλείψεων με τη μέτρηση CII, η ναυτιλία Η βιομηχανία καλεί τον ΙΜΟ να τροποποιήσει τον τρέχοντα τρόπο εφαρμογής του CII, προκειμένου να αποφευχθούν ακούσια αποτελέσματα που έρχονται σε σύγκρουση με τη στρατηγική του ΙΜΟ για τη μείωση των συνολικών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.
Επιπλέον, η INTERCARGO καλεί τις ρυθμιστικές αρχές να συνεργαστούν στενότερα με τη ναυτιλιακή βιομηχανία και τα κράτη σημαίας, για να διασφαλίσουν ότι οι πραγματικές περιβαλλοντικές επιδόσεις των πλοίων αντικατοπτρίζονται στο CII.
Ο Κώστας Γκόνης, Γενικός Γραμματέας της INTERCARGO, δήλωσε: «Τον Μάρτιο ο ΙΜΟ αναγνώρισε τις ανησυχίες που εξέφρασε η ναυτιλιακή βιομηχανία σχετικά με τις ελλείψεις και τις ακούσιες συνέπειες του CII, καταλήγοντας σε συμφωνία ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί. Ο ΙΜΟ έχει, μέχρι στιγμής, λάβει 78 υποβολές που ζητούν τροποποιήσεις και/ή τονίζουν τις ανησυχίες του CII. Η INTERCARGO και η υπόλοιπη ναυτιλιακή βιομηχανία θα αποτελέσουν μέρος της λύσης σε αυτά τα ζητήματα και ανυπομονούμε για την έναρξη της αναθεώρησης CII στην Επιτροπή Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του ΙΜΟ το φθινόπωρο.
Η INTERCARGO και τα μέλη της παραμένουν πλήρως προσηλωμένα στην ασφαλή, βιώσιμη ναυτιλία σε καθαρούς ωκεανούς και σύμφωνα με τους στόχους του ΙΜΟ, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να είμαστε απαλλαγμένοι από άνθρακα έως το 2050.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter