Κυρ09082024

Last updateΣαβ, 07 Σεπ 2024 9pm

Έκθεση για την ολίσθηση μεθανίου

0πρασινη

Κυκλοφόρησε η πρώτη έκθεση της MAMII που περιγράφει λεπτομερώς την έρευνα, τις δοκιμές και τα απαιτούμενα βήματα για τη δημιουργία μεγαλύτερης κατανόησης και την εξάλειψη των προβλημάτων ολίσθησης μεθανίου που σχετίζονται με πλοία που χρησιμοποιούν το εν λόγω καύσιμο για την πρόωσή τους.

Η έκθεση περιγράφει τα προβλήματα τις ακριβείς μέτρησης των εκλύσεων άκαυστου μεθανίου, ενώ ζητά τη δημιουργία ενός παγκοσμίως τυποποιημένου πλαισίου μέτρησης και παρακολούθησης και τη δημιουργία τεχνολογικά κεντρικών ρυθμιστικών πλαισίων για την υποστήριξη της ανάπτυξης και χρήσης τεχνολογιών μείωσης.
Η πρωτοβουλία γνωστή ως MAMII (Methane Abatement in Maritime Innovation Initiative) ξεκίνησε το 2022 και καθοδηγήθηκε από τον SafetyTech Accelerator από την Lloyd's Register με κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των Capital Gas, Carnival Corporation, Celsius Tankers, Chevron, Knutsen, Maran Gas Maritime, MSC, Mitsui O.S.K. Lines, MISC, NYK Line, Seapeak, Seaspan Corporation, Shell, Total Energies και άλλων. Δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει την ολίσθηση μεθανίου από τα πλοία και στοχεύει στην υποστήριξη των βημάτων που απαιτούνται για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ΥΦΑ μειώνοντας την ολίσθηση μεθανίου σχεδόν στο μηδέν. Η ομάδα δημοσίευσε την πρώτη της έκθεση επανεξετάζοντας τη λεπτομερή ανάλυσή της εξετάζοντας θέματα που κυμαίνονται από τους κανονισμούς έως τη μέτρηση και την υποβολή εκθέσεων, τις προσπάθειες μείωσης, το κόστος της τεχνολογίας και τα βήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού από την παραγωγή έως την παράδοση και τον ανεφοδιασμό με καύσιμα έως τη χρήση στα πλοία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter