Κυρ06162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

EU ETS – Η BIMCO δημοσίευσε τυποποιημένη εντολή συμμόρφωσης

aerioi rypoi 0

Η BIMCO έχει αναπτύξει μια τυποποιημένη εντολή για χρήση όταν τα μέρη μιας σύμβασης διαχείρισης πλοίων συμφωνούν να δώσουν εντολή σε έναν οργανισμό ή ένα πρόσωπο να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU ETS). Το πρότυπο έχει αναπτυχθεί ως ανεξάρτητο, υποστηρικτικό έγγραφο της ρήτρας δικαιωμάτων του ανεξάρτητου συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών SHIPMAN 2023 και SHIPMAN 2024.
Σύμφωνα με τον εκτελεστικό κανονισμό (ΕΕ) 2023/2599 της Επιτροπής, της 22ας Νοεμβρίου 2023, για τη θέσπιση κανόνων σχετικά με τη διοίκηση ναυτιλιακών εταιρειών από τις διαχειριστικές αρχές ναυτιλιακών αρχών ναυτιλιακής εταιρείας, η συμφωνία αυτή απαιτεί την υποβολή υπογεγραμμένου εγγράφου το οποίο αναφέρει σαφώς ότι ο πλοιοκτήτης έχει δώσει εντολή συμμόρφωσης με τις υποχρεώσεις του ΣΕΔΕ και ότι ο οργανισμός ή το εντεταλμένο πρόσωπο έχει αναλάβει την ευθύνη αυτή.
Η τυποποιημένη εντολή για το EU ETS έχει αναπτυχθεί ειδικά για εντολές που δίνονται στο πλαίσιο του EU ETS. Τα μέρη που προτίθενται να χρησιμοποιήσουν την εντολή του EU ETS θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η διαχειριστική αρχή ενός κράτους μέλους μπορεί να έχει τις δικές της ατομικές απαιτήσεις που θα πρέπει να τηρούνται.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter