Δευ05202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε ισχύ αντιρρυπαντικός κανονισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο

0μπογιά

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι το Maritime and Coastguard Agency (MCA) θα αυξήσει τις οικολογικές παρεμβάσεις στη θάλασσα μέσω νέων νόμων που ελέγχουν τα αντιρρυπαντικά συστήματα πλοίων.


Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα νέος κανονισμός του Ηνωμένου Βασιλείου επιβάλλει μια διεθνή συμφωνία που απαγορεύει τη χρήση κυβουτρίνης σε θαλάσσια χρώματα, η οποία έχει αποδειχθεί ότι βλάπτει τη θαλάσσια χλωρίδα και την άγρια ζωή και μπορεί να εισέλθει στην τροφική αλυσίδα.
Ο κανονισμός που τέθηκε σε ισχύ στις 10 Μαΐου, ισχύει για όλα τα πλοία με σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου κι αν πλέουν, καθώς και για πλοία που φέρουν σημαία άλλων εθνών όταν βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο ή σε ελεγχόμενες θάλασσες. Διατηρούν επίσης τον ισχύοντα περιορισμό για εξίσου επικίνδυνες οργανοκασσιτερικές χημικές ουσίες.
Ο στόχος είναι να μειωθεί ή να εξαλειφθεί η μόλυνση από τέτοιες ενώσεις στις πλωτές οδούς του Ηνωμένου Βασιλείου, βοηθώντας έτσι την παγκόσμια απάντηση στο πρόβλημα.
Οι περί Εμπορικής Ναυτιλίας (Αντιρρυπαντικά Συστήματα) Κανονισμοί του 2024 έχουν υιοθετηθεί νόμιμα από το MCA, με βάση την τροποποιημένη σύμβαση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter