Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υποεπιτροπή του BIMCO για το FuelEU

rupoi ploion6

Ο κανονισμός FuelEU για τη ναυτιλία αποτελεί μέρος της δέσμης μέτρων «Fit for 55» της ΕΕ που αποσκοπεί στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής μέσω της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στη ναυτιλία. Η BIMCO έχει συστήσει ειδική υποεπιτροπή για να εξετάσει τις επιπτώσεις του κανονισμού FuelEU Maritime (FuelEU Maritime) και να αναπτύξει ρήτρες για την αντιμετώπιση της θέσπισής του.

Στόχος της υποεπιτροπής είναι να αναπτύξει πρακτικές συμβατικές λύσεις για να βοηθήσει τη βιομηχανία να διευκολύνει τη συμμόρφωση. Η υποεπιτροπή επικεντρώνεται επί του παρόντος στην ανάπτυξη μιας ρήτρας για τα μέρη χρονοναύλωσης και μιας άλλης ρήτρας για το SHIPMAN, ενώ εξετάζει επίσης τους όρους προμήθειας καυσίμων και πιθανές ρήτρες που σχετίζονται με τον μηχανισμό συγκέντρωσης που εισήγαγε ο κανονισμός.

Το FuelEU Maritime έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει σημαντικά τη ναυτιλιακή βιομηχανία, ακόμη περισσότερο από το σύστημα εμπορίας εκπομπών της ΕΕ (EU ETS), και μπορεί να απαιτήσει από τα ενδιαφερόμενα μέρη να λάβουν μέτρα για την ευθυγράμμιση των συμβατικών πλαισίων τους, ακόμη και πριν από την έναρξη ισχύος του κανονισμού το 2025.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter