Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η BIMCO προτρέπει τον ΙΜΟ να άρει τις αντιφάσεις απαιτήσεων σε συμβάσεις για την ανακύκλωση πλοίων

scrap 434

Η BIMCO σε συνεργασία με το Μπαγκλαντές, την Ινδία, τη Νορβηγία, το Πακιστάν και το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS), υπέβαλε πρόταση για την 81η συνεδρίαση της Επιτροπής Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (MEPC) που έχει προγραμματιστεί για τις 18-22 Μαρτίου 2024.


Η πρόταση υπογραμμίζει την κρίσιμη ανάγκη αντιμετώπισης πιθανών συγκρούσεων μεταξύ των απαιτήσεων της Σύμβασης του Χονγκ Κονγκ και της Σύμβασης της Βασιλείας, οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σημαντικές προκλήσεις για τους πλοιοκτήτες, τις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης πλοίων και τα σκάφη.

Η διεθνής σύμβαση του Χονγκ Κονγκ για την ασφαλή και περιβαλλοντικά ορθή ανακύκλωση πλοίων (σύμβαση του Χονγκ Κονγκ) πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στις 26 Ιουνίου 2025.

Πριν από την εφαρμογή της, η BIMCO και οι συνυπογράφοντες την πρόταση παροτρύνουν το MEPC του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ) να παράσχει μεγαλύτερη νομική σαφήνεια.

Αυτό συνεπάγεται την αναζήτηση διευκρινίσεων και διαβεβαιώσεων ότι οι πλοιοκτήτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη που προσχωρούν στη Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ δεν θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις για εικαζόμενη παραβίαση της Σύμβασης της Βασιλείας για τον έλεγχο των διασυνοριακών κινήσεων επικίνδυνων αποβλήτων και της διάθεσής τους (Σύμβαση της Βασιλείας).

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter