Κυρ04282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κοινή πρόταση ICS και IBIA για το GHG

rypoi naftilia 057288

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) και η Διεθνής Ένωση Βιομηχανίας Καυσίμων (IBIA) υπέβαλαν από κοινού πρόταση στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) για αυτό που περιγράφουν ως απλοποιημένο παγκόσμιο πρότυπο καυσίμων αερίων θερμοκηπίου (GHG). Στην πρότασή τους, το Επιμελητήριο που εκπροσωπεί το 80% της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας και ο φορέας της βιομηχανίας ανεφοδιασμού καυσίμων έχουν καταρτίσει σχέδια τροποποιήσεων στο παράρτημα VI της σύμβασης MARPOL όσον αφορά τη μέγιστη επιτρεπόμενη ένταση αερίων του θερμοκηπίου των καυσίμων πλοίων το 2030, ακολουθούμενη από επιθετική αυστηροποίηση αυτού του προτύπου το 2040.
Η κοινή πρόταση προβλέπει έναν εξορθολογισμένο εθελοντικό «μηχανισμό συμμόρφωσης για τη συγκέντρωση ενέργειας» για την αντιμετώπιση της πιθανότητας οι παραγωγοί καυσίμων να μην είναι σε θέση να προμηθεύουν νέα καύσιμα σε επαρκείς ποσότητες.
"Αυτό θα επιτρέψει στα πλοία να συνεχίσουν να εμπορεύονται εάν δεν διατεθούν επαρκείς ποσότητες καυσίμων της απαιτούμενης έντασης αερίων του θερμοκηπίου από τους παραγωγούς ενέργειας, αλλά χωρίς να αυξηθούν οι συνολικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου του τομέα", ανέφεραν ICS και IBIA.
Η πρόταση θα εξεταστεί από ενδιάμεση ομάδα εργασίας του ΙΜΟ για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου τον Μάρτιο του 2024.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter