Τρι04302024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Silk Alliance: Ανοιχτή επιστολή για το σύμπλεγμα πράσινων διαδρόμων

0PSA Singapore

Τα μέλη της εταιρικής σχέσης της βιομηχανίας «The Silk Alliance», που ξεκίνησε από το Lloyd's Register (LR) Maritime Decarbonisation Hub, εξέδωσαν ανοιχτή επιστολή για να μοιραστούν το συλλογικό τους όραμα για την υλοποίηση ενός συμπλέγματος πράσινων ναυτιλιακών διαδρόμων.
Η ανοιχτή επιστολή στοχεύει στην αύξηση της διαφάνειας και της λογοδοσίας της πρωτοβουλίας για τους συνεργατικούς σχηματισμούς πράσινων διαδρόμων και περιγράφει ένα σχέδιο εφαρμογής με βασικά ορόσημα και δράσεις που πρέπει να επιτευχθούν πριν από το τέλος της δεκαετίας, για να κατευθύνουν τις συλλογικές προσπάθειες των μελών προς την επιτάχυνση της ναυτιλίας μηδενικών εκπομπών στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό.
Το πολυετές σχέδιο εφαρμογής θα επικεντρωθεί σε πρακτικές εφαρμογές, διερευνώντας την ανάπτυξη σκαφών που χρησιμοποιούν καύσιμα αμμωνίας και μεθανόλης σχεδόν μηδενικού άνθρακα, κλιμακούμενες υποδομές εφοδιασμού καυσίμων και οδούς για βιο και συνθετικό μεθάνιο.
Η υλοποίηση θα ξεκινήσει εστιάζοντας σε τρία βραχυπρόθεσμα ορόσημα. Αρχικά, τα μέλη θα καθορίσουν τη σειρά του πράσινου διαδρόμου, συμπεριλαμβανομένου του πού θα ξεκινήσει ο διάδρομος και πώς θα κλιμακωθεί με την πάροδο του χρόνου. Στη συνέχεια, μέχρι τις αρχές του 2025, τα μέλη της Silk Alliance θα προσδιορίσουν ποιες οδούς καυσίμων θα κλιμακωθούν από το αρχικό στάδιο του πιλοτικού έργου, καθορίζοντας την ένταση άνθρακα κάθε καυσίμου και θα προσδιορίσουν εκείνες τις οδούς που θα υποστηρίξουν τον διάδρομο με καύσιμα σχεδόν μηδενικού άνθρακα. Το τρίτο ορόσημο θα περιλαμβάνει έναν άξονα εργασίας επικεντρωμένο στη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των επενδυτικών εμποδίων και τον προσδιορισμό μηχανισμών χρηματοδότησης για την έναρξη της πρωτοβουλίας. Το σχέδιο εφαρμογής περιγράφει τις βασικές προσπάθειες που απαιτούνται για την επίτευξη της ανάπτυξης πιλοτικών σκαφών που λειτουργούν με καύσιμα σχεδόν μηδενικού άνθρακα έως το 2027.
Συγκεντρώνοντας τη ζήτηση για εναλλακτικά καύσιμα μέσω των πιλοτικών σκαφών που λειτουργούν με μεθανόλη και αμμωνία χαμηλών εκπομπών άνθρακα που αναπτύσσονται σε αυτήν την πρωτοβουλία, τα μέλη της Silk Alliance θα οδηγήσουν επενδύσεις σε κλιμακωτές υποδομές εφοδιασμού εναλλακτικών καυσίμων στη Σιγκαπούρη και στην εμπορική διαδρομή εμπορευματοκιβωτίων εντός της Ασίας από το 2028 έως το 2030. Αυτά τα καύσιμα θα έχουν την επεκτασιμότητα να αναπτύξουν περαιτέρω την ευρύτερη περιφερειακή αγορά ανεφοδιασμού.
Τα ορόσημα που περιγράφονται στην ανοιχτή επιστολή θα πρέπει να επιτευχθούν μέσω ενός συνδυασμού δράσεων από τα μέλη της Silk Alliance παράλληλα με τις προσπάθειες από όλη την αλυσίδα αξίας της ναυτιλίας για την υποστήριξη της τελικής υλοποίησης αυτού του συμπλέγματος πράσινων διαδρόμων. Το σχέδιο εφαρμογής θα βελτιωθεί και θα επικαιροποιηθεί από τα μέλη καθώς η πρωτοβουλία συνεχίζει να προοδεύει.
Ο Charles Haskell, Διευθυντής Προγράμματος του LR Maritime Decarbonisation Hub, δήλωσε: «Αυτή η ανοιχτή επιστολή από μέλη της Silk Alliance αποδεικνύει την ισχυρή δέσμευσή μας να διασφαλίσουμε ότι οι γνώσεις μας θα μοιραστούν αποτελεσματικά ως μοντέλο διακλαδικής συνεργασίας σε ολόκληρη τη ναυτιλιακή αλυσίδα εφοδιασμού, η οποία είναι απαραίτητη για την επιτάχυνση των στόχων απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές. Καθώς προχωράμε με το σχέδιο εφαρμογής, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με τα μέλη της Silk Alliance για τη μετακίνηση της πρωτοβουλίας του πράσινου διαδρόμου από την εννοιολογική φάση στη δράση».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter