Δευ12232024

Last updateΠεμ, 26 Δεκ 2024 4pm

Το ICS εγκαινίασε το σύστημα συλλογής δεδομένων CII

rupoi ploion6

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS), εγκαινίασε σήμερα σύστημα συλλογής δεδομένων του Δείκτη Έντασης Άνθρακα (CII). Το CII είναι ένα σύστημα αξιολόγησης που αναπτύχθηκε από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) για τη μέτρηση της ενεργειακής απόδοσης των πλοίων, άνω των 5.000 κόρων ολικής χωρητικότητας και εμπορίας διεθνώς, και τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2023. Επί του παρόντος βρίσκεται σε φάση οικοδόμησης εμπειρίας, με παράλληλη επίσημη επανεξέταση, έως την 1η Ιανουαρίου 2026.
Μετά από πρόσκληση του ΙΜΟ κατά τη διάρκεια της Συνάντησης για την Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (MEPC80) τον Ιούλιο, για τα ενδιαφερόμενα κράτη μέλη και τους διεθνείς οργανισμούς να συλλέξουν δεδομένα και να υποβάλουν πληροφορίες και προτάσεις, το ICS έχει αναπτύξει ένα σύστημα που επιτρέπει στους πλοιοκτήτες και τους διαχειριστές να υποβάλλουν δεδομένα, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης καυσίμων, των μεταφορικών εργασιών και των δοκιμαστικών μετρήσεων. Οι πληροφορίες αυτές θα επιτρέψουν τη σαφέστερη κατανόηση του πόσο δίκαια και αποτελεσματικά λειτουργεί το σύστημα CII και θα παράσχουν τα απαραίτητα στοιχεία στον ΙΜΟ για τη βελτίωση του συστήματος.
Ο Chris Waddington, Τεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και επικεφαλής του Σύστημα συλλογής δεδομένων CII ICS Σχολίασε: "Στο Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο επιθυμούμε να συμμετάσχουμε εποικοδομητικά στην τρέχουσα φάση οικοδόμησης εμπειρίας της αναθεώρησης CII, για να διασφαλίσουμε ότι το σύστημα είναι κατάλληλο για το σκοπό και αποτελεσματικό. Το σύστημα συλλογής δεδομένων ICS προσφέρει στους πλοιοκτήτες και τους διαχειριστές την ευκαιρία να συνεισφέρουν δεδομένα που θα βελτιώσουν το σύστημα αξιολόγησης στο μέλλον. Ενθαρρύνουμε τους πλοιοκτήτες να χρησιμοποιήσουν το σύστημα προκειμένου να προσφέρουν από πρώτο χέρι πληροφορίες σχετικά με το τι λειτουργεί καλά και τις πιθανές προκλήσεις εντός του συστήματος. Αυτά τα δεδομένα θα μοιραστούν με τον ΙΜΟ και θα διατηρήσουν ανοικτούς τους διαλόγους για τον καλύτερο τρόπο επίτευξης των στόχων μας για μηδενικές εκπομπές άνθρακα για το 2030, το 2040 και το 2050».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter