Δευ12232024

Last updateΠεμ, 26 Δεκ 2024 4pm

Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης: «Θα προτιμούσα να δω πολύ περισσότερα χρήματα στην έρευνα και για να βρούμε τρόπους και μέσα για να μειώσουμε το αποτύπωμά μας και να γίνουμε προνοητικοί»

0ΕυγενίδηςΛa

To δικό του μήνυμα στον ρόλο και την συμβολή της ναυτιλιακής βιομηχανίας στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών ανέπτυξε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου και Ναυτιλιακός Πρέσβης του ΙΜΟ, Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης στην Διάσκεψη Επιστημών γύρω από την 78η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.


Στην συζήτηση με θέμα τις πρωτοβουλίες για βιώσιμη ναυτιλιακή βιομηχανία, ο κ. Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης σημείωσε την καθοριστική σημασία που διαδραματίζει η ναυτιλία για την ευρωπαϊκή οικονομία καθώς το 75% του εξωτερικού εμπορίου γίνεται διά θαλάσσης, ενώ τόνισε πως ο ελληνικός εφοπλισμός είναι πλήρως δεσμευμένος για εφαρμογή μηδενικών εκπομπών έως το 2050, στηρίζοντας όλα τα ενδιάμεσα βήματα.
«Είμαστε σε έναν καλό βηματισμό όσον αφορά τη ναυτιλία. Χρησιμοποιούμε τα νέα πλοία και τους νέους κινητήρες που κατασκευάζουν ναυπηγεία και οι εταιρείες για εμάς. Και αυτό που προσπαθούμε είναι να χρησιμοποιήσουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να μειώνεται το αποτύπωμα. Και δεχόμαστε ότι αυτός που, ας πούμε, ρυπαίνει περισσότερο, πρέπει να υποστεί κάποια συνέπεια, κάτι που είναι φυσικό. Θα προτιμούσα να δω πολύ περισσότερα χρήματα στην έρευνα και για να βρούμε τρόπους και μέσα για να μειώσουμε το αποτύπωμά μας και να γίνουμε προνοητικοί. Υπάρχουν αναμφίβολα πάρα πολλές μελέτες και υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι, και η προσωπική πεποίθηση ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρχει ένας ενιαίος τρόπος και ένα σύστημα που θα ικανοποιούσε με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούμε τις τελευταίες δεκαετίες στην ναυτιλία. Φυσικά, ζούμε σε έναν πολύπλοκο κόσμο με πολύπλοκα προβλήματα. Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι όποια λύση και αν επικρατήσει, είναι πολύ σημαντικό να είναι τεχνολογικά ώριμη με ολιστική προσέγγιση. Είναι μια μακρά διαδικασία όπου η βιομηχανία, η ακαδημαϊκή κοινότητα, η σωστή έρευνα, οι σωστές μελέτες επιπτώσεων, πρέπει να δοκιμάζονται σωστά. Γιατί ο χρόνος είναι εναντίον μας». ανέφερε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter