Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Παρθενική» πλεύση του MSC Euribia χωρίς αέριους ρύπους

0MSC EURIBIAa

Το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο MSC Euribia θα πραγματοποιήσει την πρώτη κρουαζιέρα μηδενικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου την επόμενη εβδομάδα. Το πλοίο θα αναχωρήσει από το Chantiers στο Saint-Nazaire της Γαλλίας και θα κατευθυνθεί προς την Κοπεγχάγη της Δανίας για την τελετή ονοματοδοσίας του. Σε αυτή την διαδρομή θα τεσταριστεί στην πράξη ότι το πλοίο θα κινηθεί παράγοντας μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Η κρουαζιέρα μηδενικών εκπομπών υποστηρίζεται από τη σκανδιναβική εταιρεία βιοαερίου Gasum. Επιπλέον, η ταχύτητα και το δρομολόγιο της εναρκτήριας πλεύσης του MSC Euribia σχεδιάστηκαν ειδικά για την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης καυσίμου. Ειδικοί ενεργειακής απόδοσης τόσο από την MSC Cruises όσο και από την Chantiers de L'Atlantique θα βρίσκονται στο πλοίο κατά τη διάρκεια της πλεύσης του.
Ο Pierfrancesco Vago, εκτελεστικός πρόεδρος του τμήματος κρουαζιέρας του MSC Group, δήλωσε: «Αυτό το πρώτο ταξίδι καθαρών μηδενικών εκπομπών αερίων της τελευταίας ναυαρχίδας μας MSC Euribia προαναγγέλλει ένα ακόμη σημαντικό βήμα στο ταξίδι μας για την απαλλαγή από τον άνθρακα και αποδεικνύει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την έκταση της δέσμευσής μας. Ωστόσο, δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Δεδομένης της απόλυτης σημασίας των εναλλακτικών καυσίμων για τη βιομηχανία μας, καθώς και για άλλους τομείς σε ολόκληρη την κοινωνία των πολιτών για την επίτευξη απαλλαγής από τον άνθρακα, πρέπει όλοι να συνεργαστούμε για να αυξήσουμε τη διαθεσιμότητά τους σε κλίμακα. Η αγορά βιο-ΥΦΑ θα στείλει ένα σαφές και ουσιαστικό μήνυμα στην αγορά ότι υπάρχει ζήτηση από τις εταιρείες κρουαζιέρας και την ευρύτερη ναυτιλιακή βιομηχανία για καθαρότερα καύσιμα, αλλά χρειαζόμαστε κυβερνήσεις, παραγωγούς και τελικούς χρήστες να συνεργαστούν και να αυξήσουν τη διαθεσιμότητα αυτών των πολύ αναγκαίων και νέων πηγών ενέργειας ", δήλωσε ο Vago.
Η κρουαζιέρα καθαρού μηδενικού ισοζυγίου του MSC Euribia θα χρησιμοποιεί βιο-ΥΦΑ χρησιμοποιώντας ένα σύστημα ισοζυγίου μάζας, τον πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο παροχής των πλεονεκτημάτων του ανανεώσιμου βιοαερίου.
Η αλυσίδα εφοδιασμού του πλοίου θα συμμορφώνεται με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (RED II) και όλο το παραγόμενο βιο-ΥΦΑ έχει πιστοποιηθεί από τη Διεθνή Πιστοποίηση Βιωσιμότητας και Άνθρακα (ISCC).
Ο Michele Francioni, SVP, MSC Cruises, δήλωσε: «Το πρώτο ταξίδι του MSC Euribia θα είναι ένα απίστευτο κατόρθωμα και αντιπροσωπεύει χρόνια δέσμευσης και αποφασιστικότητας. Θα πρέπει να αποδείξει ότι έχουμε την ικανότητα να λειτουργούμε με βάση τις καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου με την υπάρχουσα τεχνολογία πλοίων.Αυτή είναι μόνο η αρχή. Δεσμευόμαστε για αυτή τη μετάβαση και θέτουμε σε εφαρμογή ό,τι μπορούμε για να τη διευκολύνουμε. Δεν μπορεί να γίνει χωρίς εναλλακτικά καύσιμα όπως το βιο-LNG, το e-LNG, το πράσινο υδρογόνο ή η πράσινη μεθανόλη να διατεθούν ευρέως σε κλίμακα για να υλοποιηθεί πλήρως το όραμα της καθαρής μηδενικής κρουαζιέρας».
Με νονά την Sophia Loren
Η MSC Cruises ανακοίνωσε ότι η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Sophia Loren θα ονομάσει το 19ο πλοίο της εταιρείας κρουαζιέρας, το MSC Euribia σε τελετή που έχει προγραμματιστεί για τις 8 Ιουνίου στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Μετά την τελετή ονοματοδοσίας, το MSC Euribia θα ξεκινήσει κρουαζιέρες επτά διανυκτερεύσεων στη Βόρεια Ευρώπη με αναχώρηση από το Κίελο της Γερμανίας και την Κοπεγχάγη της Δανίας. Το πλοίο θα εξερευνήσει νορβηγικά φιόρδ, συμπεριλαμβανομένων των Geiranger, Ålesund και Flaam.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter