Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έως 25% μειώνουν την παραγωγή αερίων ρύπων πλοίων τα καθαρά κύτη πλοίων από βιορρυπαντές

0glofouling

Η Global Industry Alliance (GIA) για τη θαλάσσια βιοασφάλεια συμφώνησε στο επόμενο στάδιο των σχεδίων της για την αντιμετώπιση των υδρόβιων χωροκατακτητικών ειδών μέσω της διαχείρισης των βιολογικών εναποθέσεων. Στο πλαίσιο του προγράμματος εργασίας της GIA για το 2023, τα μέλη ενέκριναν την ανάθεση μελέτης για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα απόβλητα από τον καθαρισμό των βιορρυπανών στο νερό θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ποιότητα του νερού του περιβάλλοντος.
Εκτός από τη συζήτηση των τρεχουσών και μελλοντικών δραστηριοτήτων, η 10η συνάντηση της Συμμαχίας χθες 28 Φεβρουαρίου ήταν μια ευκαιρία για την GIA να καλωσορίσει το νεότερο μέλος της ομάδας, τον πάροχο λύσεων απόδοσης κύτους, Hempel.
Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της εταιρείας, Alexander Enström, δήλωσε στη συγκέντρωση ότι ανυπομονούν να συνεργαστούν με την GIA.
Η GIA κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα σύντομο animation που περιγράφει το πρόβλημα της βιορρύπανσης καθώς και μερικές από τις λύσεις. Περιλαμβάνει ευρήματα από μια μελέτη που έδειξε ότι η διατήρηση του κύτους των πλοίων απαλλαγμένων από ένα λεπτό στρώμα λάσπης θα μπορούσε να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου ενός πλοίου έως και 25%.
«Πιστεύουμε ότι απαιτείται ισχυρή συνεργασία μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων μερών - κυβερνήσεων, ΜΚΟ και της ναυτιλιακής βιομηχανίας - για τον εντοπισμό προκλήσεων και την επιτάχυνση λύσεων για την απαλλαγή της ναυτιλιακής βιομηχανίας από τις ανθρακούχες εκπομπές και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος», είπε.
Η βιορρύπανση είναι η συσσώρευση μικροοργανισμών, φυτών, φυκών ή μικρών ζώων σε υποβρύχιες επιφάνειες όπως τα κύτη των πλοίων. Μπορεί να δημιουργήσει μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στη θαλάσσια βιοποικιλότητα με την εισαγωγή δυνητικά χωροκατακτητικών υδρόβιων ειδών σε νέα περιβάλλοντα. Η βιολογική ρύπανση συμβάλλει επίσης στην αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, επειδή αυξάνει την οπισθέλκουσα των πλοίων, αναγκάζοντάς τα να καίνε περισσότερα καύσιμα.
Το GIA για τη θαλάσσια βιοασφάλεια ξεκίνησε το 2020 ως μέρος του έργου GloFouling Partnerships P του IMO για την υποστήριξη δύο βασικών περιβαλλοντικών στόχων του ΙΜΟ μέσω βελτιωμένης διαχείρισης βιοαπορρύπανσης: προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας και απαλλαγή της ναυτιλίας από τις ανθρακούχες εκπομπές.
Ως τρόπος ευαισθητοποίησης σχετικά με το πόσο σοβαρή είναι η απειλή της βιολογικής ρύπανσης για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα, τα μέλη της GIA συμφώνησαν να παράγουν ένα βίντεο μισής ώρας για να επισημάνουν τις περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις των χωροκατακτητικών υδρόβιων ειδών στις τοπικές κοινότητες και τις χώρες γενικότερα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter